Novosti


NAJAVA LJETNOG PROGRAMA U NOVOM VINODOLSKOM

Krenule su pripreme za ovogodišnji ljetni zabavno-glazbeni program. Unatoč okolnostima, Turistička zajednica Grada Novi Vinodolski, ustanove u kulturi i Grad Novi Vinodolski usuglasile su okvirni program.

Kišni lipanj obilježit će Malonogometni turnir u Donjem Zagonu u organizaciji Udruge za narodne običaje Zagon – Donji Zagon, koji će se održati od 10. do 13. lipnja,  zatim Međunarodni dan glazbe povodom kojeg će 21. lipnja na Frankopanskom trgu Hrvatska glazbena unija pokloniti koncert stanovnicima i posjetiteljima Grada Novog Vindoolskog, te tradicionalna Ljetna smotra klapa u organizaciji klape Puntape, koja će se 27. lipnja održati u atriju Srićine kuće.

Ulazak u ljetnu sezonu, odnosno prve srpanjske dane, obilježit će kulturni programi. Izložbe u galeriji Turnac započinju već od 8. srpnja, a Ljetno kino koje će se održavati u dvorištu rodne kuće braće Mažuranić svakog ponedjeljka i petka s programom započinje 13. srpnja i trajat će sve do 31. kolovoza.

I ove godine, s manjim brojem sudionika, nastavit će se tradicionalna manifestacija Okolotorno, a održat će se kroz pet srijeda – 15. i 29. srpnja, 12. i 26. kolovoza, te 2. rujna.

Ljubitelji klasične glazbe i književnosti mogu odahnuti jer se nastavlja i program Art Novi i to sa čak 6 koncerata, a Narodna čitaonica i knjižnica Novi Vinodolski tradicionalno će održati Erato četvrtkom i to promociju knjige i pjesama Miroslava Ježića Mite „moj Novi“, zatim promociju romana Branimira Šantaka „Bogatstvo snova“, te Fabrijevo štavljenje štiva koje će se održati 30. srpnja, a vikend poslije, 7. kolovoza, u njegovu čast upriličit će se i koncert klasične glazbe.

Početak kolovoza obilježit će koncert Tvrtka Stipića na Precrikvi, a tradicionalna manifestacija Ružica Vinodola održat će se 21. i 22. kolovoza. Završetak ljetne sezone i ove će godine proslaviti uz Novljanske gušte na Trgu Ivana Mažuranića, 13. rujna u prijepodnevnim satima.

„Pred nama je  sezona puna izazova i mnogobrojnih ograničenja, no razumnim postupanjem i poštujući pravila higijene i preporuke za sprječavanje infekcije vezane uz COVID-19, te uvažavajući limitirana financijska sredstva, vjerujemo da ćemo ostati zdravi i sigurni, te da ćemo izvući maksimum ljetne sezone. Otvaraju se granice, a prema riječima turističkih djelatnika iz okruženja počinje pristizati veći broj rezervacija iz Austrije, Češke,  Slovačke, Njemačke, Poljske, stoga budimo optimistični i odgovorni.“ – istaknuo je gradonačelnik Velimir Piškulić.

Detalje o ljetnom programu možete potražiti na Internet stranici Turističke zajednice Grada Novi Vinodolski.

 

Skip to content