Novosti


NAJAVA: PREDAVANJE „POVEZANI S DJETETOM“ U DJEČJEM VRTIĆU „FIJOLICA“

Danas, u 18.00 sati u Dječjem vrtiću „Fijolica“ održat će se predavanje pod nazivom „Povezani s djetetom“.

U svjetlu najnovijih istraživanja iz neuroznanosti i psihologije, sve se više piše i govori o privrženosti djeteta kao jednog od ključnih faktora razvoja zdravog djeteta.

UNICEF-ov projekt „Prve 3 su najvažnije!“ već niz godina ukazuje na važnost razvoja mozga u prvim godinama života. Kako je to razdoblje najburnijeg razvoja mozga, od neizmjernog značaja za njegov razvoj predstavlja sigurna okolina u kojoj dijete odrasta. Sigurnu okolinu čine osobe koje skrbe za dijete (najčešće majka). Dijete je genetski „programirano“ da pronađe stabilnu odraslu osobu koja će mu pružiti zaštitu, utjehu i sigurnost i koja će mu u konačnici postati objektom privrženosti. Dijete u prvih šest do osam mjeseci uz roditelje razvija jedan od dva oblika privrženosti – siguran ili nesiguran. O tome koji će način privrženosti razviti ovisi o tome kako se roditelji odnose prema djetetu.

O važnosti privrženosti za zdravi razvoj djeteta više će govoriti današnja gošća u Dječjem vrtiću, Suzana Svetić, predsjednica Društva „Naša djeca“ Novi Vinodolski. Predavanje se održava u sklopu programskih aktivnosti pomoći i podrške roditeljima u odgoju djece pod nazivom: „Neka odrastanje bude dječja igra“.

Skip to content