Novosti


NAJAVA: Svečano otvorenje 7. Međunarodnog festivala klasične glazbe

Svečano otvorenje 7. Međunarodnog festivala klasične glazbe održat će se danas, s početkom u 21,00 sat u Crkvi sv. Filipa i Jakova.

Program manifestacije održava se od 17. srpnja do 8. kolovoza 2017.

Festival organizira Umjetnička organizacija Art Novi, a pod pokroviteljstvom Grada Novog Vinodolskog i u suradnji sa Turističkom zajednicom Novog Vinodolskog.

Na Festivalu nastupaju afirmirani hrvatski umjetnici, a također i vrhunski strani glazbenici. Domaćim i stranim posjetiteljima pružen je visokovrijedan kulturni doživljaj. Time se promiču kulturne vrijednosti te u jeku turističke sezone obogaćuje kulturna ponuda. Festival je organiziran na međunarodnim standardima što podrazumijeva samo vrhunske i stručne suradnike, te visoki nivo realizacije.

Ove godine planirani nastupi su nastup Zagrebačkog ansambla flauta, umjetničko vodstvo Renata Penezić, brazilslkog gitariste Vitora Noaha, gudačkog Tria Veljak sa gošćom Slađanom Čolović na lutnji, Dua Mach-Mihajlović, violina i marimba i puhačkog ansambla Kalamos kvinteta.

Umjetnička ravnateljica je Maria Mikulić Štimac, a organizatorski tim Maja Oršić Magdić, Mario Butorac i Ivan Balažević.

Skip to content