Novosti


NAJBOLJA MLADEŽ DVD-a NOVI VINODOLSKI

Na trećoj međunarodnoj utrci Vatrogasaca koja je održana u organizaciji Vatrogasne zajednice PG Županije u Fužinama ponovno je zablistala mladež DVD-a Novi Vinodolski. Seniori

Prvotna namjera uprave kluba bila je da se do muške seniorske ekipe dođe kroz selekciju i regrutiranje iz omladinskog pogona. Iako ideja nije bila loša, zbog relativno male sredine i nepostojanja srednje škole u gradu došlo je do osipanja članova kluba i njihova odustajanja od bavljenja rukometom ili prelaska u RK Crikvenicu ili riječke klubove. Uvidjeli smo da se bez postojanja seniorske ekipe kojoj će težiti i u koju će se postupno uključivati mlađi članovi nije moguće zadržati brojnost i stalni interes za rukomet.

Ekipa je osnovana i uključena u ligu od jeseni 2004. godine, a u istu su uključeni bivši igrači VINODOL-a koji su u trenutku gašenja kluba bili najmlađi seniori, te kadeti i bivši kadeti kluba koji su se rukometom počeli baviti ponovnim oživljavanjem kluba. Nedostatak bilo kakve opreme (lopte, dresovi i sl.); te veliki broj ekipa (15 ekipa iz Primorsko-goranske i Istarske županije); koje se takmiče u III. ligi iziskuju i velike troškove održavanja ovog pogona. Za razliku od ligaškog natjecanja omladinskog pogona, a gdje se sve utakmice održavaju u Rijeci i troškovi organizacije podmiruju iz kotizacije, seniorsko ligaško natjecanje pretpostavlja putovanja na gostujuće utakmice i organizaciju domaćih utakmica ili na igralištu malih sportova (kada vremenske prilike dopuste); ili u dvorani u Crikvenici. Obvezu vođenja ekipe preuzeo je trener Bruno Cossuti. Voditelj i organizator seniorske ekipe je Dražen Katulić.

Skip to content