Novosti


Najbolje ocjenjena vina najmlađeg i najstarijeg vinara u udruzi

U organizaciji Udruge prijatelja grožđa i vina Ružica Vinodola iz Novog Vinodolskog održano je tradicionalno ocjenjivanje vina, novljanskih vinara amatera. Na ocjenjivanje je prijavljeno 28 uzoraka i to 20 bijelih vina i 8 crnih.

Komisija u sastavu: Patricia Sandalj Rumac, Marija Stan Kolar i Mario Jeličić garantirala je realnu i kvalitetnu ocjenu. Nakon ocjenjivanja nameće se zaključak da vinari iz godine u godinu napreduju i da se u Novom proizvode i piju sve kvalitetnija vina, na ponos Vinodola i i samog Grada Novi Vinodolski te Udruge Ružica Vinodola koja gaji i potiče razvoj vinogradarstva i vinarstva u Vinodolu, a posebice u Novom Vinodolskom.

Ono što posebno veseli uz rezultate ocjenjivanja je i činjenica da se članstvo udruge pomlađuje, i da ocjenjivanju vina pristupaju i mladi vinari članovi udruge. Tako su ove godine rezultati ocjenjivanja na prva mjesta izdvojili najmlađeg i najstarijeg vinara u udruzi. Šampion u bijelim vinima sa svojom graševinom (ocjena 19,40) je najmlađi vinar Danijel Orešković, dok je kod crnih vina šampion sa svojim teranom (ocjena 19,46) najstariji vinar u udruzi Vinko Rubčić Mačak.

Uz Danijela Oreškovića, Zlatne diplome za bijela vina ove godine pripadaju: Zlatku Juraniću, Miljenku Blaževiću, Vedranu Švastu i Želji Šoštariću – Fumiću. Srebro kod bijelih vina zaslužili su: Andrija Breški, Josip Tomić Terilo, Miljenko Šikić, Darko Svetić, Vinko Rubčić i Željo Šostarić – Fumić. Za nijansu slabije ocjene i brončanu diplomu za svoja bijela vina primit će: Željko Blažeković i Josip Friš.  Ostala bijela vina ostala su ispod diplomske crte.

Zlatnu diplomu za ovu godinu kod crnih vina osvajaju šampion Vinko Rubčić – Mačak (teran), Vanja Kern Njavro, Srećko Butković i Vinko Rubčić – Mačak (merlot) . Srebrne: Miljenko Manestar i Nikica Rubčić za svoja dva crna vina,

Zahvale sudionicima i ocjenjivačkoj komisiji, kao i čestitke najboljima uputili su Predsjednik udruge „Ružica Vinodola“ Željko Šostarić Fumić i Tajnik udruge Velibor Velo Topolovec. Vinarima se je sa svojim pohvalama obratila i predsjednica ocjenjivačke komisije Patricia Rumac. Nakon ocjenjivanja nastavljeno je tradicionalno druženje vinara u Vinskoj kući Pavlomir koja je vinarima i udruzi stalni domaćin.

 

Skip to content