Novosti


Najbolje ocjenjena vina ove godine imaju Breški i Butković

U organizaciji Udruge prijatelja grožđa i vina Ružica Vinodola iz Novog Vinodolskog održano je tradicionalno ocjenjivanje vina, vinara amatera. Na ocjenjivanje je prijavljeno 26 uzoraka i to 29 bijelih vina i 7 crnih.

Komisija u sastavu Patricia Sandalj Rumac, Marija Stan Kolar i Mario Jeličić konstatirala je da vinari iz godine u godinu napreduju i da se u Novom proizvode i piju sve kvalitetnija vina, na ponos Vinodola i samog Grada Novi Vinodolski te Udruge Ružica Vinodola koja gaji i potiče razvoj vinogradarstva i vinarstva u Vinodolu, a posebice u Novom Vinodolskom.

Ono što posebno veseli uz rezultate ocjenjivanja je i činjenica da se članstvo udruge pomlađuje, i da se nastavlja trend pomlađivanja vinara amatera. Ove godine rezultati ocjenjivanja na prva mjesta izdvojili su iskusne vinare i ugostiteljske djelatnike ovog kraja. Šampion u bijelim vinima sa svojom graševinom je Andrija Breški sa izuzetno visokom, rekordnom ocjenom od 19,57, dok je kod crnih vina šampion sa svojim babićem i ocjenom 18,97 Srećko Butković.

Uz Andiju Breški, Zlatne diplome za bijela vina ove godine zaslužili su: Zlatko Juranić (čija je graševina ocjenjena sa visokih 19,53), Željko Blažeković, Vedran Švast, Josip Tomić -Terilo, Ronald Žanić i Zvonko Tomić. Srebro kod bijelih vina osvajaju : Željo Šostarić – Fumić, Mario Štifan, Danijel Orešković, Josip Tomić – Terilo i Anđelko Ježić i Zoran Krišković. Za nijansu slabije ocjene i brončanu diplomu za svoja bijela vina primit će: Miljenko Blažević, Miljenko Manestar, Darko Svetić, Željko Šostarić – Fumić i Josip Friš.  Za istaknuti je da su sva bijela vina dobila prolaznu ocjenu za ulazak u poredak za osvajanje diploma.

Zlatnu diplomu za ovu godinu kod crnih vina osvaja šampion Srećko Butković. U srebro su sa svojom vinima ušli: Vanja Kern Njavro, Nikica Rubčić i Saša Grbac, dok su ostala crna vina ostala neocijenjena.

Zahvale sudionicima i ocjenjivačkoj komisiji, kao i čestitke najboljima uputili su predsjednik udruge „Ružica Vinodola“ Željko Šostarić Fumić i tajnik udruge Velibor Velo Topolovec. Vinarima se je sa svojim pohvalama obratila i predsjednica ocjenjivačke komisije Patricia Sandalj Rumac. Nakon ocjenjivanja nastavljeno je tradicionalno druženje vinara u Vinskoj kući Pavlomir.

Skip to content