Novosti


NARODNI MUZEJ I GALERIJA NOVOG VINODOLSKOG U NOĆI MUZEJA PRIVUKAO BROJNE POSJETITELJE

Ovogodišnja Noć muzeja u  Narodnom muzeju i galeriji Novog Vinodolskog, pod nazivom “Uoči Mesopusta” privukao je brojne posjetitelje, među kojima je bilo mnogo mladih.

Peti po redu plivački maraton Novi Open 2006 održan je na vrlo zahtjevnoj stazi u Uvali Lišanj u akvatoriju Novog Vinodolskog u odličnoj organizaciji Vaterpolo plivačkog športskog društva “Vinodol” iz Novog Vinodolskog, a ovaj put maraton je bio u sustavu natjecanja za hrvatski kup (Cro Cup);.

Od prijavljenih 69 natjecatelja na cilj ih je stiglo 66, a pobjede su odnijeli plivači iz Slovenije Miha Kern iz PK Triglav Kranj i njegova klupska članica Nika Karlina Petrić. Miha je dionicu dugu 5.000 m preplivao u vremenu od 53:04, dok je Nika imala rezultat 1:00:46.

Od domaćih plivača pobjedu sa Otvorenog prvenstva Dalmacije iz Omiša ponovio je član KDP Poreč iz Poreča Krešimir Čač s vremenom 55:00, dok je od plivačica dionicu najbrže isplivala članica PK Poseidon Živa Krivec s vremenom 1:12:33.

Od domaćina, PK Vinodol iz Novog Vinodolskog dionicu je od plivača najbrže isplivao Mauro Franko s vremenom 1:08:20, a od plivačica Katarina Ježić sa vremenom 1:13:32.

Za sigurnost plivača pod budnim okom glavnog suca Vencela Deranje brinulo se plovilo Lučke kapetanije, Ispostave Novi i oko dvadesetak brodica Športsko-ribolovnog kluba Liganj u pratnji.

Skip to content