Novosti


NARODNOM MUZEJU I GALERIJI ODOBRENO 20.000 KUNA ZA IZLOŽBE U GRADSKOJ GALERIJI TURNAC I KUD-U “ILIJA DORČIĆ” ZA NABAVKU NOVLJANSKE NARODNE NOŠNJE I SOPILA

GALERIJA

Narodni muzej i galerija Novi Vinodolski prijavio je dokumentaciju na Javni poziv za predlaganje javnih potreba u kulturi Republike Hrvatske za 2016. godinu objavljen od strane Ministarstva kulture. Program izložbi u Gradskoj galeriji Turnac u 2016. godini obuhvaća šest izložbi (slike, skulpture, objekti i instalicije). Narodnom muzeju i galeriji odobren  su sredstva u iznosu 20.000 kuna od ukupne vrijednosti projekta od 58.400 kuna. Razliku sredstva financirat će Grad Novi Vinodolski i Narodni muzej i galerija Novi Vinodolski.
kud

KUD  „Ilija Dorčić“ njeguje izvorne običaje, pjesme, kolo, plesove, sopnju sopila i novljansku narodnu nošnju. KUD djeluje više od 64 godine te je nanizao brojne nastupe na raznim događanjima i smotrama gdje je prikazana bogata baština Grada Novog Vinodolskog. S obzirom na dotrajalost određenog broja nošnji, KUD je aplicirao prema Ministarstvu kulture program „Nabava novljanske narodne nošnje i instrumenta sopila“ koja obuhvaća 6 kompleta ženske nošnje, 3 kompleta muške zimske nošnje i 4 kompleta muške ljetne nošnje te par sopila bez kojih je nezamisliv prikaz cijelog običaja. Ukupna vrijednost programa je 36.801 kuna, a odobreni iznos je  20.000kuna.

Skip to content