Novosti


Nastavlja se sanacija pomorskog dobra u općoj upotrebi

U ponedjeljak 20. ožujka 2023. godine gradonačelnik Grada Novog Vinodolskog Tomislav Cvitković i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković sklopili su Sporazume o sufinanciranju projekata sanacije oštećenih obalnih površina u Klenovici i u Novom Vinodolskom, u iznosu od sveukupno 100 tisuća eura.
Sanacija oštećenih obalnih površina u Klenovici obuhvatit će sanaciju oštećenja horizontalnih površina koja su nastala uslijed olujnog juga, dok se sanacija obalne šetnice Petra Krešimira IV. odnosi na sanaciju obale ali i potpornog zida na dijelu pomorskog dobra.
Procijenjena vrijednost ovih ulaganja iznosi 131.479 eura, a osnovna im je svrha očuvati obalu te omogućiti sigurno kretanje pješaka duž obalnih šetnica. Sve aktivnosti u navedena dva projekta bit će završene do početka ljetne sezone.
„Sretni smo da je naš grad dio priče zvane ‘renesansa na hrvatskoj obali’. Dužina obale grada Novog Vinodolskoj iznosi oko 25 km, dio je našeg identiteta. Uz sanaciju koju provodimo sustavno iz godine u godinu, neupitna su i daljnja ulaganja u očuvanje i unaprjeđenje naše obale.“ – istaknuo je gradonačelnik Cvitković.
Skip to content