Novosti


NASTAVLJENI RADOVI NA IZGRADNJI MARINE U UVALI MUROSKVA

Završetkom glavne turističke sezone u Novom Vinodolskom u uvali Muroskva nastavljeni su radovi na izgradnji luke posebne namjene –  buduće marine, koji su bili prekinuti sredinom lipnja. Radovi se odvijaju u svim segmentima – kompletno gradilište je u funkciji – izgrađuju se potporni obalni zidovi, gatovi, nasipaju se temelji za lukobran i postavljaju piloti, obavljaju se iskopi i uređuje se prilazna prometnica na magistralu.

P9150142

Koncesiju za marinu u uvali Muroskva na 29 godina dobila je tvrtka Navicon iz Novog Vinodolskog, koja se jedina javila na natječaj, a investitor je švicarska tvrtka Mitan Handels AG, čiji je vlasnik Vanja Špiljak. 

Marina će imati 170 vezova, a investicija se  procjenjuje na 5,5 milijuna eura, dok je ulaganje u halu, odnosno suhu marinu – za zimovanje brodova – u poduzetničkoj zoni Zapad, koja je već u funkciji, iznosi oko tri milijuna eura. Velika hala za zimovanje brodova površine je tri tisuće kvadrata , a kapacitet joj je 120 plovila. Navicon će uz suhu marinu graditi skladišne i servisne prostore.

Prva plovila marina bi mogla primiti već u proljeće ili sredinom 2016. godine. Marina će imati 170  vezova. U kopnenom dijelu marina će se rasprostirati na oko četiri tisuće kvadrata, gdje će se nalaziti recepcija, parkiralište, manji ugostiteljski objekt i ostali prateći sadržaji, sve u skladu s najvišim ekološkim standardima. U marini u Muroskvi i suhoj marini u Poduzetničkoj zoni Zapad planirana su nova radna mjesta. U konačnici, čitav projekt marine, suhe marine i budućeg skladišnog prostora procjenjuje se na oko deset milijuna eura, a investiitor cijeli projekt financira iz vlastitih sredstava.

P9150139

Grad Novi Vinodolski podržao je projekt donošenjem prostorno – planske dokumentacije – UPU 31, IS 2 – luke otvorene za javni promet lokalnog značaja Muroskva, a Županijska lučka uprava Novi Vinodolski provela je nakon završenog natječaja, proceduru dodjele koncesije.

 

Skip to content