Novosti


NASTAVLJENI RADOVI NA UREĐENJU PLAŽE NA BRIBIRSKOJ OBALI

Nastavljeni su radovi na II. fazi uređenja plaže na Obali Petra Krešimira IV, poznatijoj kao Biribirska obala. Uređuju se sunčališta, staze i stepenice za pristup sunčalištima i za ulaz u more, tuševi. U ovoj fazi će biti uređeno četrdeset sunčališta po četiri kvadrata svako. Radove izvodi GP Izgradnja iz Crikvenice, vrijedni su oko milijun kuna (s PDV-om), a financiraju se iz sredstava Ministarstva turizma – 688 tisuća kuna, a ostalo Grad Novi Vinodolski. Radovi će se odvijati do 1. lipnja, a ako ne budu završeni, nastavit će se nakon sezone. Za uređenje plažnih prostora na Bribiskoj obali predviđeno je šest faza.

Gradilište je obišao gradonačelnik Velimir Piškulić sa suradnicima.

20160428 083819

Prije dvije godine obnovljen je potez prema Novom Resortu, a ove godine se nastavlja uređenje plaža prema luci Novog Vinodolskog.

Obala Petra Krašimira IV duga je nešto više od jednog kilometra, a završetkom ovogodišnjih radova bit će uređena trećina plažnog prostora. Umjesto prirodnih stijena, grade se sunčališta obložena kamenom.

Fond za razvoj turizma je kroz program Ministarstva turizma 2013. godine financirao uređenje plaže u Novom Vinodolskom s 800 tisuća kuna, a Grad Novi je iz proračuna dodao još pola milijuna kuna (uključen PDV). Za ovu fazu koja je u tijeku, kroz Program razvoja javne turističke infrastrukture u 2015. godini Ministarstvo turizma odobrilo je gotovo bespovratnih 700 tisuća kuna, a ostalo će osigurati Grad Novi Vinodolski.

Uređenjem plaže i šetalište će dobiti novi, ljepši izgled. Gradi se i ogradni zid prema plaži tako da će se povećati sigurnost pješaka. Potez od Resorta do ušća Suhe Ričine obogatit će se dodatnim sadržajima, interaktivnom touch screen INFO pločom, koja će osim pružanja korisnih informacija turistima, omogućiti i digitalni marketing turističkim subjektima i iznajmljivačima. Na Bribirskoj obali će biti postavljeni i stalci za bicikle. 

Tijekom svibnja planira se dohrana plaža kod Crvenog križa, u povilama i Klenovici, što financiraju Grad Novi Vinodolski i Primorsko – goranska županija. Za dohranu plaže kod Crvenog križa osigurano je 70.000 kuna, za plaže u Klenovici 40.000 kuna, a isto toliko i u Povilama.

 

Skip to content