Novosti


Natječaj za prodaju zemljišta u obuhvatu Poslovne zone KARGAČ

Grad Novi Vinodolski raspisuje natječaj za prodaju zemljišta u obuhvatu Poslovne zone KARGAČ i to  k.č.br: 9558/2, pašnjak površine 4.945,50 čhv ili 17.789,00 m2, upisana u z.k.ul. 28 k.o. Novi, po početnoj cijeni od 180,00 kn/m2 odnosno ukupno 3.202.020,00 kn. za izgradnju objekta poslovne namjene i to isključivo za obavljanje proizvodnih djelatnosti. Tekst natječaja i grafički prikaz zemljišta možete preuzeti na dnu ovog članka.

Završnica natjecanja u Starom gradu Novom Vinodolskom

Slijedeća večer natjecanja održana je u petak, 19.kolovoza na prostoru Starog grada Novog Vinodolskog u prekrasnom ambijentu osvijetljenom bakljama, uz zvuke klapske i tamburaške glazbe, limenu glazbu, te uz goste večeri bend »Schall et Rauch« koji su izvodili irsku glazbu. Posjetioci su mogli uživo vidjeti stare obrte vezane uz ovaj kraj, te uživati u jelima karakterističnim za ovo podneblje: brudet, bakalar, lignje, ribe i školjke, sir škripavac i slane sardele, prisnac i frite. Djevojke su se natjecale na prostoru Precrikve praćene budnim okom žirija.

Posljednja večer ovog natjecanja i ujedno završnica manifestacije “Ružice Vinodola” održana je u istom ambijentu u veselom raspoloženju, uz bodrenje navijača, podjelu brojnih poklona za koje su se pobrinuli sponzori, te proglašenje «Ružice» i njenih pratilja. Titulu “Ružice Vinodola” za 2005. godinu ponijela je Nina Petričić iz Dobreča, prva pratilja je Iva Mavar iz Opatije, a druga pratilja Hani Mohorovičić iz Jušića.

Skip to content