Novosti


NEBESKI LABIRINTI U GORNJIM KRMPOTAMA NOVA TURISTIČKA PONUDA

Deset nebeskih labirinata u Gornjim Krmpotama, uz vidikovce Oči Vinodola i staklenu kapelicu upotpunjuje turističku ponudu Grada Novog vinodolskog

Skupu se obratila potpredsjednica Vlade i ministrica Ministar­stva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor, ističući da kako ova Udruga u Vladi ima prijatelja i partnera, dodajući da su njihovi sinovi i kćeri najzas­lužniji za slobodnu i europsku Hrvatsku, što nitko ne smije zaboraviti, niti će se dopustiti prekrajanje povijesti. Imate pravo o svemu govoriti jer ste vi moralni stup društva, kao i hrvatski branitelji, morate upirati prstom, kritizirati, predla­gati, a svaka hrvatska vlada mora vas uvažavati, dodala je potpredsjednica Vlade.
Tema ovogodišnjeg skupa bila je “Domovinski rat – 15. go­dina nakon velikosrpske agresije” te je postavljeno pitanje “Jesmo li nakon 15 godina poslije ponosniji?” Najponosniji smo bili kada su naši branitelji pobijedili agresora na Hrvatsku, kada su branili i obranili našu državu, rekao je jedan od roditelja poginulog branitelja, što su na­zočni prekinuli velikim pljeskom. Kritički je govorio i o me­dijskim napadima na tekovine hrvatske državnosti i prvog predsjednika dr. Franju Tuđmana te o pokušajima prekraja­nja hrvatske povijesti što nitko nema pravo. Mi roditelji poginulih hrvatskih branitelja najveći smo gubitnici Domovinskog rata 1991. -1995. jer smo izgubili naše najdraže i imamo pravo svima re­ći što mislimo, rečeno je na skupu.
Potpredsjednicu vlade primio je i gradonačelnik Grada Novi Vinodolski, te joj uručio prigodan poklon. Susretu su nazočili predstavnici gradske vlasti, kao i predstavnici udruga dragovoljaca i branitelja.
Predstavnici Udruge roditelja poginulih branitelja Domo­vinskog rata položili su cvijeće i zapalili svijeće kod spomen obilježja poginulim braniteljima u holu Frankopanskog kaštela.

Skip to content