Novosti


NIKA PIŠKULIĆ IZ NOVOG VINODOLSKOG RUŽICA VINODOLA 2015.

 MG 0876

Devetnaestogodišnja Nika Piškulić iz Novog Vinodolskog je Ružica Vinodola 2015. Proglašenjem pobjednice Ružice Vinodola na Frankopanskom trgu u Novom Vinodolskom završena je ovogodišnja osmodnevna kulturno – zabavna manifestacija, koja je svojom atraktivnošću igara privukla mnogobrojne turiste, Novljane i Vinodolce.

 MG 0836

Lentu i cvijeće Niki Piškulić predali su gradonačelnik Novog Vinodolskog Oleg Butković i načelnik Vinodolske općine Ivica Crnić na završnoj svečanosti, a prelaznu krunu prošlogodišnja Ružica Saskia Schulz iz Beča.  Nika Piškulić osvojila je, uz naslov Ružica Vinodola 2015., i glavnu nagradu – sedmodnevno krstarenje Mediteranom za dvije osobe Katarina Linea iz Opatije, a nagradu joj je predala Blaženka Tovilo, vlasnica te tvrtke.

 MG 0729

Prva pratilja je Marta Mataija iz Novog Vinodolskog, a druga pratilja je Ema Sušanj iz Viškova. Žiri je izabrao Deu Karamarko iz Zagreba kao najsimpa Ružicu, suci su izabrali za najsimpa Ružicu Helenu Smolčić iz Novog Vinodolskog, a najsimpa Ružica po izboru kandidatkinja je Jelena Grbić iz Bribira.

 MG 0780

Ružica Vinodola 2015. započela je prvim predstavljanjem četrnaaest kandidatkinja u Bribiru, 7. kolovoza, nastavljena je 13. kolovoza u vinogradima Pavlomira gdje je u sklopu “Noći vina u Pavlomiru” održano prvo natjecanje za Ružcu, uz zabavni program. Natjecanje je bilo vezano za vinogradarske poslove.

P8140028

Drugo i treće, završno natjecanje, 14. i 15. kolovoza,  održano je nakon defilea Ružica s pratiteljima s bakljama, u pratnji KUD-a Ilija Dorčić, Korzom hrvatskih branitelja i Trgom Vinodolskog zakona na Precrikvi u Starom gradu. Ružice su se natjecale iz područja vinarskih vještina, što su gledatelji bodrili pljeskom.

P8140009

Na ulicama i trgovima Novog Vinodolskog održavan je u petak i subotu tradicionalni sajam vina, ekoloških i ručno izrađenih proizvoda, svirala je akustična glazba, bilo je igara i šušura, a brojni gosti ne samo s Novljanske rivijere već i šire, uživali su u koloritu i zvukovima blagih novljanskih noći.

P8140020

Program su vodili Iva Vavan i Joso Krmpotić, a svirale su grupe Trend i Aria.

Inače, Ružica Vinodola održava se petnaestak godina u Vinodolu i Novom Vinodolskom. Suvremeni zabavni program Ružice je nastao na tragu davnih legendi o Ružici Vinodola, najljepšoj i najmarljivijoj djevojci koju su berači grožđa birali u vinogradima pa bi ju ovjenčanom vinovom lozom uz svirku i pjesmu pratili u grad.

P8140034

Organizatori Ružice Vinodola su Turistička zajednica Grada Novog Vinodolskog, Turistička zajednica Vinodolske općine, Grad Novi Vinodolski i Vinodolska općina, pokrovitelj je Turistička zajenica Kvarnera.

Skip to content