Novosti


Noć knjige 2023 u Novom Vinodolskom

Najmasovnija nacionalna manifestacija koja promiče knjigu i čitanje Noć knjige održat će se 12. godinu zaredom, od 21. do 23. travnja, s čak više od 1100 programa i akcija diljem Hrvatske.

Ovogodišnja manifestacija temom Sanjaju li roboti električne knjige? propitkuje fenomen umjetne inteligencije, koja polako, ali sigurno, unosi promjene u poimanje umjetničkog, pa onda i književnog stvaralaštva, namećući pitanja vezana uz originalnost, autorstvo i autorska prava, ali nudeći i rješenja koja čovjeku mogu biti od pomoći – pa i pri čitanju knjiga.

Slijedom navedenog Narodna čitaonica i knjižnica Novi Vinodolski organizirala je dva događanja koja će se održati u petak 21. travnja i to:

  • U 18 sati u predvorju OŠ Ivana Mažuranića promocija knjige Novi ko Novi Miroslava Ježića – Mite i glazbeni program u izvedbi članova KUD-a Ilija Dorčić i Neven Barac
  • U 19,30 sati u Narodnoj čitaonici i knjižnici susret interpretatora čakavske proze – Ča čitalnica i glazbeni dio Dule i Bonca, Neven Barac i Krčki kantaduri.

Poziv

 

Skip to content