Novosti


NOĆ KNJIGE U NARODNOJ ČITAONICI I KNJIŽNICI NOVI VINODOLSKI PRIVUKLA MNOGO DJECE I MLADIH

nk3

U povodu Svjetskog dana knjige, 23. travnja, Narodna čitaonica i knjižnica Novi Vinodolski organizirala je bogat i zanimljiv program koji je tekao od 12.30 do 21 sat. Noć knjige u novljanskoj knjižnici privukla je mnogobrojnu djecu i mlade te posjetitelje koji redovito dolaze u knjižnicu kao članovi ili kao čitatelji  dnevnog i tjednog tiska.

nk4

Program je započeo Kvizomanijom – kvizom općeg znanja za učenike viših razreda Osnovne škole Ivana Mažuranića. Program su zajedno osmislile i provele profesorice Barbara Kalanj Butković, ravnateljica Narodne čitaonice i knjižnice Novi Vinodolski i Ana Blažević, voditeljica knjižnice OŠ Ivana Mažuranića. Četrdesetero učenika petog, šestog, sedmog i osmog razreda sudjelovalo je u kvizu, pri čemu su koristili znanja iz knjižnice. Nisu mogli koristiti “pametne” telefone, već su na postavljena pitanja u kvizu znanja morali odgovoriti iz kojeg su izvora u knjižnici, odnosno iz koje knjige ili enciklopedije sutražili odgovore.

nk6

U 18 sati je održana Mala noćna pričaonica, koja je također privukla mnogo djece predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta, 37-ero njih, čija je voditeljica bila Bojana Bugarin.

nk2

Čitale su se priče, djeca su aktivno sudjelovala, nakon čega je za istu grupu, koja je ispunila prostor za djecu u knjižnici, nastavljen program Mala noćna muzika, Glazbene radionice koju vodi Ana Dabelić, a u 20 sati kruna svega – pidžama party.

nk5

U sklopu programa za odrasle održana je radionica o nasilju u vezama mladih pod naslovom “Ljubav voli, a ne boli”, koju je proveo tim Udruge S.O.S. telefon – Grad Rijeka u suradnji s Dječjim domom  Braća Mažuranić Novi Vinodolski.

nk7

U 21 sat otvorena je izložba slika crnogorske akademske slikarice Dijane Lazović pod naslovom “Zagrljaj”. “Dijanini radovi su istodobno veoma bliski onome što se može vidjeti i podvesti pod europski suvremeni milje u likovnom izrazu. Mnoge inovativnosti kod nas kasno stižu, i upravo radovi umjetnice Dijane Lazović unose dah novog. Ljepota, sklad i snaga boje metaforika naslikanog i uzlet ka novom, neizvjesnom, dolazećem – samo su dio onoga što u prvi mah otkrivamo promatrajući Dijanine radove” – navedeno u katalogu izložbe.

nk9

Ravnateljica Knjižnice Barbara Kalanj Butkvić kaže da je jako zadovoljna ovogodišnjom Noći knjige u Novom Vinodolskom, koja je privukla brojne ljubitelje knjiga. Inače, na Noć knjige zakasnina se bnije naplaćivala za povrat knjige.  

 

 

Skip to content