Novosti


NOVI JAZZ FESTIVAL 2012. POČINJE 14. KOLOVOZA

Tijekom kolovoza na pozornici pored pivnice Nill održat će se Novi Jazz Festival 2012.  Solistički koncert Darka Jurkovića – Charlija, poznatog hrvatskogg jazz virtuoza otvorit će Jazz Festival u utorak, 14. kolovoza. Darko Jurković – Charli predstavit će se  svirajući posebnom tehnikom „two hand tapping“.

jazz 

Današnji magistar jazz glazbe ( Jazz odsjek Glazbene akademije u Grazu) gitaru je počeo svirati kao samouk sa šesnaest godina, a jazzom se počeo baviti u svojoj osamnaestoj, da bi već nakon nekoliko godina prešao na posebnu tehniku sviranja gitare poznatu pod nazivom ”two hand tapping“, po uzoru na američkog gitaristu Stanleya Jordana. Charlie je više je puta osvojio “Status”, hrvatsku strukovnu nagradu, kao najbolji jazz gitarist, a jedan je od hrvatskih glazbenika sa najviše međunarodnih nastupa. Svira često u malim sastavima i solo, a na repertoaru mu se nalaze autorske skladbe, jazz standardi, filmske melodije i glazba proizašla iz blues tradicije.

“Scharf Club Swing Quintet novljanskoj publici predstavit će se u srijedu 15. kolovoza. Scharf Club simbolično se veže uz tradiciju hot clubova te Djangov gypsy swing, a ono što ovaj sastav doista čini “Scharf” jest miješanje glazbenog nasljeđa Mitteleurope sa utjecajem klasičnog swinga, bluesa, starogradske, ciganske i filmske glazbe, ali povremeno i elemenata barokne glazbe.

Bruno Mičetić Trio nastupit će u Novom Vinodolskom 22. kolovoza. Legendarni bubnjar Bruno Mičetić nedavno nagradjen Porinom za životno djelo. Trio, koji uz Mičetića, još čine Ratko Divjak i američki aranžer, skladatelj i pijanista Joe Kaplowitz predstavit će svoj be bop, modal & blues repertoar.

Hologram – jazz fusion vrhunske ekipe glazbenika (Marko Lazarić, Elvis Penava, Goran Delač i Kristijan Terzić) čiji je album nominiran u dvije kategorije za nagradu Porin, za najbolju jazz skladbu “Laika“ i za najbolju jazz izvedbu “Sand Dance”, a dobitnik je Porina za najbolju jazz skladbu „Laika“, nastupit će 29. kolovoza pred novljanskom publikom.

Novi Jazz Festival realizira se u sklopu Novi Music City 2012. , uz podršku Grada Novi Vinodolski, Centra za kulturu, Turističke zajednice Grada Novi Vinodolsk, Pivnice Nill, PSC Zagreb i Generali osiguranja.

 

Skip to content