Novosti


NOVI VINODOLSKI DOBITNIK PLAVOG CVIJETA NA RAZINI PRIMORSKO – GORANSKE ŽUPANIJE

U SKLOPU ŽUPANIJSKE AKCIJE “VOLIM HRVATSKU” U KATEGORIJI DO DESET TISUĆA STANOVNIKA NOVI VINODOLSKI NA PRVOM MJESTU PO UREĐENOSTI TURISTIČKE DESTINACIJE NA KVARNERU

 

NOV12Vkorzo3vNovi Vinodolski je u sklopu županijske akcije “Volim Hrvatsku” dobitnik Plavog cvijeta 2012. U kategoriji mjesta do deset tisuća stanovnika Novi je proglašen u organizaciji Turističke zajednice  Kvarner i sustava lokalnih turističkih zajednica najuređenjojm turističkom destinacijom na Kvarneru, čime je ušao i u kandidaturu za Plavi cvijet Hrvatske. Svojim ovogodišnjim ljetnim programom, koji je prebogat kulturnim, zabavnim i sportskim zbivanjima te ukupnom uređenošću Novi Vinodolski, koji će dogodine proslaviti 135. godina turizma, turistima će zasigurno pružiti lijep i zanimljiv odmor.

 

NO14VNOV13VNovi Vinodolski je prije nekoliko godina dobio Srebrni cvijet Europe, za uređenost destinacije, usluge, čistoću i brigu za okoliš. Iz gradskog proračuna svake godine izdvajaju se značajna sredstva za njegovo hortikulturno uređenje, čistoću, održavanje javnih površina, uređenost i opremljenost plaža. Svake godine realiziraju se i turistički projekti, koji poboljšavaju turističku ponudu. Tako je ove godine uređeno raskrižje na ulazu u Novi Vinodiolski u kružni tok, koje svojim izgledom i hortikulturnom uređenošću svrstava to raskrižje među najljepša u Hrvatskoj. Uređen je i otočić Sv. Marin u akvatoriju ispred graske plaže i parka Ivana Mažuranića. I stanovnici Novog također ulažu značajna sredstva za  uređenje svojih kuća, apartmana, okućnica, vrtova i balkona, što sveukupno daje dojam odlično uređene turističke desinacije.

Skip to content