Novosti


NOVI VINODOLSKI OVE GODINE OBILJEŽAVA 135 GODINA TURIZMA

Novi Vinodolski tijekom cijele 2013. godine u znaku je obilježavanja velike turističke obljetnice – 135 godina organiziranog turizma. Turistička zajednica Grada Novog Vinodolskog započela je pripreme za proslavu. Čitava godina bit će u ozračju velike obljetnice, a svečana sjednica Skupštine TZ održat će se krajem rujna. U skladu s tim već je tiskana nova image brošura Rivijere Novi Vinodolski, na četiri jezika – hrvatski, engleski, njemački i talijanski, u trideset tisuća primjeraka, koju Turistička zajednica već plasira na turističke sajmove diljem Europe. Za veliku obljetnicu bit će sačinjen poseban program na razini Grada.

vb2

– Turistička zajednica, u suradnji s Gradom Novim Vinodolskim radi na instaliranju bežičnog i besplatnog interneta kojim će se pokriti veći dio Novog Vinodolskog i Klenovice. Već je instalirana  turistička web kamera koja pokriva centar Novog Vinodolskog. Kamera je instalirana tek dva mjeseca i dosad je evidentirano više od četrdeset tisuća ulazaka, a  može se otvoriti na web stranici Turističke zajednice Grada. Upravo radimo i mobilni vodič cijelog Grada Novog Vinodolskog u dvije jezične varijante – na hrvatskom i engleskom jeziku – navodi Vladimir Butković, direktor Turističkog ureda TZ.

Turistička zajednica trenutno priprema posebne prezentacije Novljanske rivijere u Ljubljani, Beču i Bratislavi, u suradnji sa susjednim turističkim zajednicama Grada Crikvenice i Vinodolske općine.

NoviV1

Odjeci s dosad održanih turističkih sajmova veoma su dobri, dodaje direktor TZ, i obećavaju dobru turističku sezonu. Turistička zajednica, u suradnji s Gradom, Centrom za kulturu te gradskim kulturnim institucijama priprema bogat program kulturnih, zabavnih i sportskih manifestacija Ljeto 2013. U programu Ljeto 2013. inzistira se na kvalitetnim i raznovrsnim programima, s naglaskom na kulturne, zabavne i folklorne sadržaje. U programu sportskih manifestacija prioriteti su malonogometni turnir, jedriličarske regate, plivački maraton, Harley Davidson susret i drugi, koji će poboljšati ukupnu turističku ponudu. I dalje su kapitalni programi Ljetni karneval, koji se kandidira kao mega projekt TZ Županije i HTZ, Ružica Vinodola, festivali ozbiljne glazbe, sportske i ostale zanimljive manifestacije, u kojima svatko može naći nešto za sebe. Tu su i Mesopust 2013., obilježavanje mjesnih blagdana u Donjem Zagonu, Ledenicama, Krmpotama, Bateru, Povilama, Klenovici, održavanje ribarskih i vinskih noći u Novom Vinodolskom, Povilama, Klenovici i Smokvici.

U potpunosti će se zaokružiti novi proizvod – afirmacija  projekta „Ruža vjetrova otočića Sv. Marina“, postavljanjem javne rasvjete i pojačanom marketinškom aktivnosti.

Kontinuirano će se nastaviti raditi s institucijama kulture na razini Grada na akcijama i programima koji afirmiraju novljanski i primorski suvenir. I dalje će se nadopunjavati smeđa signalizacija i info table, kako bi se turistička sezona što bolje pripremila.

U tom cilju stimulirat će se posebne akcije uređenja izloga i okućnica te akcija Volim Hrvatsku, u sklopu koje će se organizirati prodaja cvijeća po prihvatljivim cijenama. Održavanje šetnica, vidikovca, planinarskih staza i nebeskih labirinata prioriteti su također Turističke zajednice.

Prema programu TZ, koji je usvojilo Turističko vijeće i Skupština TZ, Rivijera Novi Vinodolski i ove će godine, kada slavi veliku turističku obljetnicu turiste dočekati spremna , s mnoštvom zanimljivih i atraktivnih sadržaja.

Skip to content