Novosti


NOVI VINODOLSKI TIJEKOM LJETNA VELIKA POZORNICA

KAR1VSvake večeri tijekom srpnja i kolovoza u Novom Vinodolskom i okolnim mjestima održavaju se kulturne, zabavne i sportske manifestacije. Turisti i stanovnici Novog Vinodolskog moći će uživati u večernjim satima u koncertima, izložbama, književno – glazbenim večerima te sportskim priredbama na moru i sportskim terenima. Ovogodišnji prebogat program Ljeto 2012. uvod je u obilježavanje velike obljetnice iduće godine – 135 godina turizma u Novom Vinodolskom.

 Ljetni karneval 2012. koji je okupio 53 grupe s više od 2300 karnevalista iz čitave Hrvatske i jednu grupu iz Njemačke te Dječji karneval s više od tristo maškarane djece što je pratilo nekoliko tisuća gledatelja, uvod je u kulturna i zabavna te sportska događanja u glavnoj turističkoj sezoni. Srpanjski program započeo je Retro Music Festivalom, koji je tijekom tri dana ugostio niz rock glazbenika i vratio nas u pedesete godine prošlog stoljeća. U romantičnom ugođaju atrija Srićine kuće  tijekom srpnja i kolovoza odvijat će se književno – glazbene večeri. U Gradskoj galeriji Turnac, izložbom fotografija Gorana Trbuljaka, otvoren je ovogodišnji ciklus te galerije, koja će ugostiti poznate likovne umjetnike Ivana Balaževića, Nives Kavurić Kurtović, Vinka Šaina i Jadranku Hodanić.

KAR2V

Tijekom ljeta čitav Novi je velika pozornica. Priredbe se ne održavaju samo na gradskim trgovima, već  i u Starom gradu, Gradskoj plaži, bazenu, hotelu Lišanj, na Precrikvi, u vinogradima Pavlomira, na moru, na sportskim terenima, Knjižnici, obližnjim priobalnim mjestima Povilama, Klenovici, Smokvici te u zelenom zaleđu Ledenicama, Krmpotama, Bateru, Donjem i Gornjem Zagonu. Na igralištu malih sportova u sklopu tradicionalnog Koncertnog ljeta sredinom srpnja nastupit će estradne zvijezde Maja Šuput i Mladen Grdović, a održat će se i turnir u malom nogometu. Na bazenu hotela Lišanj održavaju se Igre bez granica, na terasi Vrtić ribarske večeri, a u akvatoriju Velebitskog kanala regate te tradicionalni plivački maraton „Novi open“. Novi Music Festival otvorit će Ziga band u Srićinoj kući 15. srpnja, a 29. srpnja na Precrkivi koncert će održati Tereza Kesovija. Međunarodni festival klasične glazbe bit će otvoren 16. srpnja. „Dobra klapa, dobro vino“ naziv je programa koji će se odvijati u vinogradima Pavlomira, a otvorit će ga klapa Intrade 20. srpnja, zatim će 27. srpnja nastupiti klapa Maslina, a u kolovozu klapa Kambi i Gazde. U kolovozu u vinogradima Pavlomira i Starom gradu te na središnjim novljanskim trgovima održat će se tradicionalna Ružica Vinodola. Ledenice će 16. srpnja proslaviti blagdan Majke Božje Karmelske, zaštitnice toga mjesta, a Povile 22. srpnja svoj blgdan Sv. marije Magdalene, zaštitnice mjesta.

Skip to content