Novosti


Novi Vinodolski u samom vrhu po izdvajanju iza Proračuna za poduzetnike i obrtnike

Obrtništvo i malo poduzetništvo igraju sve značajniju ulogu u gospodarskom razvoju zemlje te je od nemjerljive važnosti pružiti im odgovarajuću potporu za opstanak i rast.

Na temelju podataka Ministarstva financija o izvršenju proračuna u 2021. godini (podaci za prošlu godinu još nisu dostupni), a u vezi izdvajanja za potpore obrtnicima i poduzetnicima, portal gradonačelnik.hr istražio je koji gradovi prednjače po izdvajanju sredstava iz  proračuna.

Na vodećem je mjestu Grad Petrinja koji je za poduzetnike i obrtnike s područja grada u te svrhe dao 4,03 posto gradskog proračuna. Nakon Petrinje za potpore obrtnicima najviše je izdvojio Grad Otok, Đakovo, Novska, Našice i sl.

Novi Vinodolski je zauzeo deseto mjesto s udjelom od 2,01% gradskog budžeta te je jedan od tri grada u prvih deset iz kategorije malih gradova, dok je po izdvajanju per capita svrstan na peto mjesto.

“Grad Novi Vinodolski provodi i mjere rasterećenja poslovanja poduzetnika i obrtnika kroz mogućnost ostvarenja određenih olakšica i to kroz Odluku o komunalnom doprinosu i Odluku o komunalnoj naknadi. Isto tako  u narednom periodu planiramo organizirati edukacije koje će obrtnicima i malim poduzetnicima pomoći u stjecanju vještina upravljanja poslovanjem, razumijevanju tržišta i razvoju poslovnih strategija. Trenutno su aktualni i Javni pozivi za podnošenje prijava za dodjelu potpora temeljem Općeg programa mjera poticanja razvoja poduzetništva na području Grada Novog Vinodolskog za 20203. godinu te pozivam potencijalne prijavitelje da se za sva pitanja obrate našem Upravnom odjelu za razvoj i gospodarstvo.” – istaknuo je gradonačelnik Tomislav Cvitković.

Detaljna analiza portala gradonacelnik.hr dostupna je na sljedećoj poveznici.

Skip to content