Novosti


Novi Vinodolski u vrhu i po izdvajanju sredstava za očuvanje tradicijske kulture i baštine

U mali, ali srčani Novi Vinodolski, dobre vijesti i dalje stižu. Ovaj slikoviti grad, poznat po svojoj bogatoj kulturnoj baštini i tradiciji, još jednom se istaknuo kao primjer brige za svoje stanovnike i očuvanje identiteta.

Prema podacima portala gradonacelnik.hr i tportal.hr objavljeno je istraživanje koje je pokazalo da je Novi Vinodolski visoko rangiran kada je u pitanju podrška različitim segmentima društva.

Kao što je nedavno objavljeno, Novi Vinodolski se može pohvaliti s visokim trećim mjestom po izdvajanju sredstava za novorođenčad. Osim toga, grad je pokazao svoju potporu lokalnim obrtnicima, osiguravajući im 9. mjesto po visini potpore iz proračuna.

No, to nije sve. Novi Vinodolski istaknuo je svoju predanost u očuvanju bogate kulturne baštine, stavljajući se na značajno sedmo mjesto po izdvajanju sredstava za udruge koje njeguju tradicijske običaje. Za 2023. godinu, Grad je osigurao 28.960 eura za podršku ovim vrijednim članovima udruga u kulturi.

Novi Vinodolski, živo je središte tradicije i običaja, njegovi građani, od najmlađih dana, njeguju svoje naslijeđe s ponosom i ljubavlju.

 

Skip to content