Novosti


NOVI VINODOLSKI ZANIMLJIVIM PROGRAMOM OBILJEŽAVA 200-TU GODIŠNJICU ROĐENJA IVANA MAŽURANIĆA

ban1

Ivan Mažuranić, veliki hrvatski pjesnik i književnik, jezikoslovac, političar, državnik i ban pučanin rođen je u Novom Vinodolskom 11. kolovoza 1814. godine. Novljani su pripremili bogat i zanimljiv program obilježavanja 200-te godišnjice rođenja svojega slavnog sugrađanina, s kojim se veoma ponose i iskazuju mu duboko poštovanje.

ban5

U prijepodnevnim satima položeno je cvijeće ispred kuće Mažuranića u Novom te ispred spomen biste u Parku Ivana Mažuranića. Cvijeće je položila zajednička delegacija predstavnika Grada, kulturnih institucija i udruga na čelu s dogradonačelnikom Velimirom Piškulićem i predsjednikom Čakavskog sabora Novljansko kolo, Miljenkom Žanićem. 

ban3

U vrtu kuće Mažuranića tridesetak djece iz dječjih domova iz Selca, Lovrana, Karlovca i Novog Vindolskog oslikavalo je zidove motivima vezanim za veliku novljansku obljetnicu.

ban4

U večernjim satima za Bana Novljani će igrati kolo u nošnjama i pjevati junačke pjesme na Frankopanskom trgu, s početkom u 20 sati, što će zasigurno zainteresirati i brojne turiste i goste koji svoj odmor provode na Novljanskoj rivijeri.

Skip to content