Novosti


NOVLJANI SRDAČNO POZDRAVILI SUDIONIKE TOUR OF CROATIA I U SVIJET POSLALI MILENIJSKU FOTOGRAFIJU

novi vinodolski 0021779

Snimio Sandro Tariba

 

Novljani su danas na najljepši način pozdravili sudionike međunarodne biciklističke utrke Tour of Croatia prilikom prolaska biciklista kroz Novi Vinodolski.  Petsto Novljana odjevenih u zelene majice i kape, svojim su tijelima činili slova NOVI VINODOLSKI i tako, uz pozdrav, poslali u svijet  milenijsku fotografiju. Utrka koja ima šest etapa prolazi  kroz  najljepše predjele Hrvatske. Prijenos uživo emitiraju HRT i Eurospot, a  TV prijenos  emitiraju i brojne televizijske postaje s čak šest kontinenata – u Europi, Sjevernoj  i Južnoj Americi, Aziji, Africi i Australiji, od kojih neke prenose Tour uživo.

Cro bike Novi 3

Snimio Ivan Balažević

 

–  Tour of Croatia, uz natjecateljski dio, atraktivna je turistička promocija Hrvatske, ali i Novljanske rivijere i njezinog turizma, u sklopu kojeg se sve više  razvija i sve popularniji cikloturizam, sportski turizam, avanturistički i ostali oblici turizma, koje suvremeni turist danas traži. Ponosni smo da smo na ovakav način, milenijskom fotografijom, pozdravili najbolje svjetske bicikliste i poslali u svijet sliku dobrodošlice svima u naš Novi Vinodolski te u predivne predjele gradova uz morsku obalu, unutrašnjosti Hrvatske, njezinih gradova, nacionalnih parkova – izjavio je novljanski gradonačelnik Velimir Piškulić. Ponosni smo i na to što su sudionici utrke u četvrtoj etapi bili smješteni u Novom Resortu u Novom Vinodolskom – dodao je gradonačelnik.
Novi Vinodolski je prolazna točka četvrte etape Crikvenica – Novi Vinodolski – Vinodol, Kraljevica, Rijeka, Opatija – Učka. Razdragani Novljani, njih oko sedamsto, srdačnim su pljeskom pozdravljali sudionike utrke, koji su dolazili iz pravca Crikvenice duž Jadranske magistrale u Novi i preko kružnog toka nastavili dalje u Bribir u Vinodolskoj općini, Kraljevicu, Rijeku, Opatiju i na kraju ove etape na – Učku. 

DJI 0043

Snimila Jadranka Vukelić – Brkljača

 

– U akciju Grada Novog Vinodolskog i Turističke zajednice Grada Novog Vinodolskog, uključio se i Lidl d.o.o. Hrvatska, koji je sponzorirao 500 majica i 500 kapa te osvježenje za okupljene. Zelenu boju slova odabrali smo kako bi na prigodan način obilježili i Međunardoni dan planeta Zemlje. Nakon dvije odrađene probe u protekla dva tjedna i velikog angažmana oko animacije naših sugrađana, zadovoljni smo odazivom i fotografijama koje su već danas obišle svijet. Ponosni smo na sve sudionike i njihov današnji angažman. – istaknula je jedna od koordinatorica projekta “milenijske fotografije”, Sandra Ristić, mag.ekonomije, Voditeljica Odsjeka za projekte i EU fondove.

TOUR OF DE CROATIA 149

Koordinatori i crtači

 

Od 500 sudionika milenijske fotografije, bilo je 300 učenika i nastavnika Osnovne škole Ivana Mažuranića Novi Vinodolski, a sudjelovali su i djelatnici: Gradske uprave Grada Novog Vinodolskog, komunalnih poduzeća Ivanj i Vodovod Žrnovnica, Dječjeg doma Braća Mažuranići, Centra za kulturu, Narodne čitaonice i knjižnice, Dječjeg vrtića Fijolica, Poduzetničkog centra Vinodol te članovi udruga – Gradsko društvo Crvenog križa Novi Vinodolski, Ružica Vinodola, Novi korak, Plivački klub Vinodol, Nogometni klub Vinodol, Jedričarski klub Burin, 51+, Udruženje obrtnika, LAG Vinodol, Katedra čakavskog sabora Novljansko kolo, Kulturno – umjetničko društvo Ilija Dorčić, DVD San Marino, Autoškola Semafor, Zavičajna udruga Klenovica i predstavnici Lidla.

 

A0044

 

Međunarodna biciklistička utrka Tour of Croatia održava se od 19. do  24. travnja u šest etapa: 1. Osijek – Varaždin, 2. NP Plitvička Jezera – Split, 3. Makarska – Šibenik, 4. Crikvenica – Učka, 5. Poreč – Umag i 6. Sveti Martin na Muri – Zagreb. Na utrci nastupaju timovi najvišeg ranga  klasifikacije Svjetske biciklističke organizacije (UCI), kao i neke od trenutno najvećih biciklističkih zvijezda. Utrka se održava na više od 1000 kilometara, uključeno je 12 gradova domaćina, a prolazi kroz više od 100 različitih mjesta, s više od 500 minuta televizijskog prijenosa uživo. Nastupa 160 biciklista u 20 timova iz petnaest zemalja – Kazahstana, Južne Afrike, Švicarske, SAD-a, Ruske Federacije, Italije, Poljske, Velike Britanije, Slovenije, Azerbajdžana, Izraela, Hrvatske, Nizozemske, Belgije i Austrije. Organizator Tour of Croatia je Top Sport Events.

A0163

Skip to content