Novosti


NOVLJANSKA BOŽIĆNA ČAROLIJA – NA ADVENTSKOM VIJENCU ZAPALJENA PRVA SVIJEĆA

PB290080

Na lijepo okićenom adventskom vijencu na fontani na Trgu Vinodolskog zakona u Novom Vinodolskom, u nedjelju je u nazočnosti stotinjak Novljana, zapaljena prva adventska svijeća, koja najavljuje blagdane koji dolaze. Četiri svijeće, koje se pale svake nedjelje po jedna na adventskom vijencu, simboliziraju isčekivanje Božića, a paljenjem prve svijeće počelo je odbrojavanje do Božića.

Ove godine prvi put je na jednom od gradskih trgova napravljen veliki adventski vijenac, a građani su uz sunčano popodne te uz božićne pjesme, kuhano vino i vrući čaj uživali u novljanskoj božićnoj čaroliji koja je upravo započela.

PB290081

Ususret Božiću Grad Novi Vinodolski organizira novi trodnevni program, a objedinit će ga s tradicionalnim programima Udruge MK “Jahači Vinodolskog zakona” i Udruge “Ružica Vinodola”.

Uvod u blagdansko ozračje započeo je već 20. studenog na Trgu Ivana Mažuranića gdje su izloženi prigodni božićni proizvodi, koji će se moći razgledati i kupiti tijekom prosinca. Na Frankopanskom trgu 20. prosinca čarolija započinje humanitarnom akcijom “Moto mrazovi” u organizaciji članova MK “Jahači Vinodolskog zakona”. Dijeljenjem graha i kuhanog vina, uz glazbu, članovi moto kluba će prikupljati dobrovoljne priloge za štićenike Dječjeg doma “Braća Mažuranići”.

PB290072

Od 21. do 23. prosinca na Frankopanskom trgu, u pripremi je raznovrstan program. Zahvaljujući suradnji Grada Novog Vinodolskog sa Osnovnom školom Ivana Mažuranića, Dječjim vrtićem Fijolica, Dječjim domom “Braća Mažuranići”, Župnom crkvom sv. Filipa i Jakova, udrugama 51+, Ružica Vinodola, Novi korak, LD Košutnjak te petnaestak izlagača božićnih i blagdanskih proizvoda, Frankopanski trg će zaživjeti u duhu Božića.

PB290070

Dječji program je izuzetno bogat – dramske predstave, izvođenje božićnih pjesama, karaoke, žive jaslice, pričaonica “Ledena bajka Else i Ane”, druženje s djedom Božićnjakom i božićni vlakić tek su dio sadržaja koji se pripremaju. Trg će biti prigodno osvijetljen, uz kuhano vino, večernje zabave uz Trio Barabe i “happy hour” te uz slatke i slane delicije, a posjetitelji će moći uživati u blagdanskoj čaroliji.

Na Badnjak udruga “Ružica Vinodola” će već tradicionalno sa svim brojnim članovima dijeliti vino i ribice uz pjesmu i veselje.

A Božić će svi svečano i radosno proslaviti u krugu svojih obitelji i prijatelja, uz blagdanski stol.

 

Skip to content