Novosti


NOVLJANSKI DOBROVOLJNI VATROGASCI UZOR MNOGIMA U HRVATSKOJ

Na redovnoj godišnjoj skupštini DVD-a San Marino Novi Vinodolski, na kojoj se okupilo oko dvjesto sudionika, istaknuta je odlična organizacija novljanskih vatrogasaca, koji su primjer mnogim dobrovoljnim vatrogasnim društvima u Hrvatskoj. U izvještaju koji je pročitala Lorena Topolovec, istaknuto je da je u 2014. godini bilo 117 intervencija vatrogasaca, od čega su najbrojniji bili požari, no bilo je i mnogo intervencija zbog velikih količina padalina u prošlogodišnjoj kišnoj godini.

NOV.VAT4

O vrstama požara i intervencijama novljanskih dobrovoljnih vatrogasaca govorio je zapovjednik Dino Baričević. Na skupštini su promovirani i mladi članovi  u zvanje vatrogasne mladeži, zatim u zvanje vatrogasaca i zvanje vatrogasnih časnika. U zvanje vatrogasni časnik promovirani su Jurica Svetić, Igor Fabrični, Valentino Topolovec i Dino Baričević.

NOV.VAT1

 U radu skupštine sudjelovali su od najmlađih do najstarijih novljanskih vatrogasaca te mnogi gosti među kojima su bili: Slavko Gauš, predsjednik VZ Primorsko – goranske županije, Mladen Šćulac, županijski vatrogasni zapovjednik, predstavnici Vatrogasne zajednice RH te počasnui član novljanskog DVD-a Rajko Vukelić, direktor tvrtke Vulkan – Nova iz Rijeke.

NOV.VAT3

Zbog uspješnosti novljanske vatrogasne mladeži, koja ostvaruje odlične rezultate na svim natjecanjima diljem Hrvatske, novljanski DVD osnovat će Klub vatrogasaca seniora, koji će biti uzor najmlađima, jer je najbolja protupožarna preventiva kvalitetna mladež – istaknuto je na skupštini.

Svibanj je mjesec kada se odvijaju pripreme za ljetnu požarnu sezonu, ali i mjesec najznačajnijih aktivnosti novljanskih vatrogasaca, stoga je ponovo iskazana potreba gradnje novog vatrogasnog doma, u kojem bi se mogla odvijati kvalitetnija edukacija mladih vatrogasaca i održavati vozni park za najhitnije intervencije, jer je sadašnji vatrogasni objekt dotrajao. Novljanski vatrogasci očekuju u tome potporu Grada Novog Vinodolskog, PGŽ i Republike Hrvatske.

NOV.VAT2

Na skupu su dodijeljena i priznanja. Za četrdesetogodišnji rad i aktivnost u vatrogastvu spomenica je uručena Zoranu Maričiću, a za dvadesetu godišnjicu spomenice su uručene Ivici Baričeviću, Oliveru Baričeviću, Mateju Nižetiću, Borisu Rečenu, Igoru Babaiću, Saši Đujiću, Dariji Butorac i Renati Topolovec. Također, uručena su i priznanja za ostvarene rezultate na natjecanjima vatrogasne mladeži, koja je uzor mnogima u Hrvatskoj.

Skip to content