Novosti


Novljanski gušti

Turistička zajednica Grada Novi Vinodolski uz pomoć Grada Novog Vinodolskog i Komunalnog trgovačkog društva  „Ivanj”, a u suradnji sa ugostiteljima s područja grada, organizira najpoznatiju novljansku gastro manifestaciju, Novljanske gušte.

U nedjelju, 10. rujna od 10 sati Trg Ivana Mažuranića novljanski će ugostitelji ispuniti vrhunskim delicijama, slasticama te vinima i pjenušcima.

Za cijenu od 3,00 i 4,00 eura moći će se kušati gastro delicije i slastice.

Za 1 dcl vrhunskog vina bit će potrebno izdvojiti 2 eura, a za pjenušac 4,00 eura.

Kušajte škampe na buzaru s palentom, pašticadu od tune, salatu od mrkača, riblji arancin na kremi od graška i mente sa umakom od kvarnerskih kozica, brudet od liganja. Oni posjetitelji koji nisu riblji tipovi imat će priliku degustirati šurlice s tartufatom, Wrap’s piletinom ili svinjetinom, Mađarski perkelt ili jedno neobično ukusno jelo u obliku pilećeg sladoleda sa umakom.

Slatkoljupci će također doći na svoje. Trgom će se širiti primamljivi mirisi Mošunskih frita, palačinki s nugatom ili sirom te XXL Princeza. Kod ugostitelja će se moći kušati vrhunska vina ovog kraja, dok će vinarija Pavlomir nuditi i svoje nagrađivane pjenušce. Za glazbenu kulisu i dobru zabavu pobrinut će se Trio Insula.

Dok će vrijedni ugostitelji pripremiti ukusne zalogaje, konzumacijske bonove prodavat će uvijek vesela i nasmijana udruga „51+” na nekoliko lokacija blizu samog mjesta događanja.

Provedite nedjeljno jutro uz Novljanske gušte, a večer uz nastup grupe Dalmatino od 21 sat.

 

Skip to content