Novosti


Novljanski gušti

Turistička zajednica Grada Novi Vinodolski, Grad Novi Vinodolski i Komunalno trgovačko društvo „Ivanj“ d.o.o. i ove godine u suradnji s ugostiteljima za kraj ljetne sezone pripremaju gastro-kulturnu manifestaciju Novljanski gušti.

Manifestacija, koja je među posjetiteljima jako dobro prihvaćena, održat će se u nedjelju 18. rujna s početkom u 10:00 sati u centru Novog Vinodolskog, točnije na Trgu Ivana Mažuranića. Za glazbenu podlogu i još ugodniji boravak uz slasne delicije, pobrinut će se klapa Nevera. Ugostitelji s područja grada pripremit će degustacijske gastro delicije i razne slastice koje će upariti s vinom za potpuni gastronomski doživljaj. Posjetitelji će moći kušati deugustacijsku gastro deliciju za vrijednost od 20,00 kn, slastica za 15,00 kn te 1 dcl vina za 10,00 kn. Konzumacijske bonove prodavat će vrijedne članice udruge „51+“ na nekoliko lokacija blizu samog mjesta događanja.

Neke od delicija koje će se moći kušati na ovoj gastro manifestaciji su kotlet Ružica Vinodola, črni rižot od sipi, Primorski pijat, Mađarski perkelt, dagnje na buzaru, brudet s palentom, vinski gulaš ili pak kocka od skute i smokve i kolač Frankopan uz naravno vrhunska vina žlahtinu, cabernet sauvignon, malvaziju i sl.

Nedjeljno jutro provedite u Novom te uživajte u delicijama ovog kraja, klapskoj glazbi te ispraćaju uspješne turističe sezone.

 

Skip to content