Novosti


Novljanski mesopust 2007.

Maškarani tanci održavaju se u Domu kulture Novi Vinodolski subotama: 13.01., 20.01., 27.01., 03.02., 10.02., 17.02., i u utorak 20.02. Ulaz na zabave je 20 kn, s tim da je maškarama ulaz slobodan. Čajanke će se održavati nedjeljama: 04.02., 11.02. i 17.02. uz slobodan ulaz. Na tancima vas zabavlja grupa “SUPERNOVA”, a očekuje vas i bogata tombula. Organizator je Centar za kulturu Grada Novi Vinodolski, uz pokroviteljstvo Grada i Turističke zajednice.

Narodni običaji …….

Obuhvat mjesnih odbora MO Novi Vinodolski – zapad obuhvaća:

Panos, Zatrep, Kalvariju, Zagori, Bribirsku obalu, Mikulju, Bahalin, Ulicu A.Mataije, Ulicu Mel, Krasu, dio Šćedina i Pridola zapadno od ulice A. Mažuranića, uključujući kuće koje pripadaju ulici A. Mažuranića, te dio Starog grada zapadno od prilaza Stube II, uključujući kuće koje pripadaju prilazu Stube II, kao i Trg Vinodolskog zakona, te zaselke naselja Gornji Zagon: Krasnicu, Kal, Trbotinj, Valač i Plužnicu.

MO Novi Vinodolski – istok obuhvaća:

Dio Šćedina i Pridola istočno od ulice A. Mažuranića, ne uključujući kuće koje pripadaju ulici A. Mažuranića, dio Starog grada istočno od prilaza Stube II, ne uključujući kuće koje pripadaju tom prilazu, Korzo hrvatskih branitelja sa svim pripadajućim kućama, Centar, Jurkovo, Luku, Glavicu, Lišanj, Lukavice, Prisiku i Grabrovu.

Skip to content