Novosti


Novljanski mesopustari posjetili i pozdravili okolna mjesta


Novljanski mesopustari u svojoj tradiconalnoj karavani posjetili i pozdravili okolna mjesta: Donji Zagon, Povile, Klenovicu, Grižane i Bribir.

 

Novljanski mesopustari, obučeni u svojim svečanim mesopustarskim “uniformama”, u nedjelju su posjetili i pozdravili okolna mjesta: Donji Zagon, Povile, Klenovicu, Grižane i Bribir.

Već tradicionalna “karavana” novljanskih mesopustara uglavnom se odvija vikend prije mesopune nedilje, a ona zapravo oslikava dugogodišnje njegovanje dobrih i prijateljskih odnosa sa susjednim mesopustarskim udrugama.

U Donjem Zagonu,  mesopustari su dočekani ispred boćarskog kluba od strane članova Udruge za narodne običaje Zagon i brojnih mještana.

Nakon pozdravljanja Zagona krenulo se put Povila i Klenovice. Na rivi u Povilama veselo druženje uz harmoniku, a u Klenovici uz tambure.

Potom se krenulo prema Grižanama, gdje su novljanski mesopustari bili sudionici 11. griškog krabunoškog susreta – maškarane povorke u kojoj je centrom Grižana prodefiliralo preko 700 mesopustara, krabunjosa i maškara.

Za kraj je preostalo posjetiti i pozdraviti Bribir i bribirsku paradu, uz veselo druženje u bribirskom Domu kulture.


GALERIJA SLIKA:

(Novljanski mesopustari i Udruga za narodne običaje Zagon – Donji Zagon)

(Novljanski i Povilski mesopustari)

(Novljanski mesopustari i Klenovarski maškaroni)

Skip to content