Novosti


NOVLJANSKI UČENICI I PJESNICI NA KNJIŽEVNOJ VEČERI GOVORILI LJUBAVNU POEZIJU

KNJIZ1

Učenici Osnovne škole Ivana Mažuranića i novljanski pjesnici na književnoj večeri u Čitaonici govorili su stihove i čitali prozu o ljubavi. Ravnateljica Narodne čitaonice i knjižnice Barbara Kalanj Butković pozdravljajući nazočne roditelje kazala je kako su “program pun ljubavi pripremila upravo vaša djeca”. Naime, u sklopu natjecanja u glasnom čitanju koje je održano 11. studenog u suradnji s OŠ Ivana Mažuranića dogovoreno je da će se održati književna večer gdje će učenici po svojoj želji izabrati ljubavne pjesme i sami ih interpretirati, obzirom da je ovogodišnji Mjesec hrvatske knjige bio posvećen ljubavi, toj vječnoj emociji i pokretačkoj snazi svega oko nas.

KNJIZ2

U programu su sudjelovali učenici prvog razreda OŠ, čija je učiteljica Tijana Mali Jovanović te učenici trećeg, četvrtog, petog, šestog i sedmog razreda. Stihove su čitali Ema Gašparović, Ana Gašparović (3. r.), Lilasuki Rubčić, Dominik Buneta, Leon Buneta (čitao svoje stihove), Marta Čorak (4. r.), Franka Gašparović i Paola Čavkić (5.r.), Antonela Šamal (čitala svoje stihove), Nika Baričević, Sara Radović (6.r.).

KNJIZ3

Kao poklon djeci svoju ljubavnu poeziju čitali su novljanski pjesnici, članovi Katedre čakavskog sabora Novljanko kolo Anica Mažuranić, Gojko Sokolić Kozarić, Franjo Deranja i Miljenko Žanić.

KNJIZ7

Najzanimljiviji dio programa bila je dodjela nagrada za čitanje naglas. U prvoj skupini u kojoj su se natjecali učenici trećeg i četvrtog razreda pobijedila je Ana Gašparović (3 b), kojoj je pripala nagrada izlet u Ljubljanu. Drugo mjesto osvojio je Jakov Filipović, a treće su podijelili Valentino Peričić (4 a) i Domagoj Devčić (4 b). Njima su dodijeljena priznanja i knjige.

KNJIZ4

U konkurenciji učenika petog, šestog i sedmog razreda titulu najbolje odnijela je Franka Gašaparović (5b), koja je također osvoila izlet u Ljubljanu, drugo mjesto osvojila je Antonela Šamal (6 b), a treće mjesto podijelile su Ema Pavličević (5 b) i Paola Čavkić ( 5 b), kojima su također uručena priznanja i nagrade.

KNJIZ6

Inače, ove godine se na natjecanje čitanja naglas prijavilo 27 učenika, što potvrđuje da im se taj vid natjecanja s vršnjacima dopao, a vjerojatno su ih motivirale i lijepe nagrade.

KNJIZ5

Skip to content