Novosti


OBAVIJEST O POČETKU RADOVA: GRAĐENJE ZGRADE JAVNE NAMJENE DOM ZDRAVLJA NOVI VINODOLSKI

Početkom studenog 2018. godine ravnatelj Doma zdravlja PGŽ Vladimir Mozetič te gradonačelnik Novog Vinodolskog Velimir Piškulić potpisali su Sporazum o sufinanciranju izgradnje novog objekta Doma zdravlja. Projekt Doma zdravlja u Novom Vinodolskom financirat će se prodajom zgrade u kojoj se Dom zdravlja trenutno nalazi, a čija je procijenjena tržišna vrijednost 10,65 milijuna kuna.

Zgrada je visine P+1 , s ravnim krovom kako bi minimalno ograničavala vizuru okolnoj gradnji.

Prema Glavnom projektu ukupna neto površina glavne zgrade za obavljanje zdravstvenih djelatnosti iznosi 767,20 m2  te neto površina garaže iznosi 140,50 m2 . U sklopu projekta planirano je otvoreno parkiralište s 22 parkirna mjesta od kojih su 4 mjesta predviđena za osobe s invaliditetom. Osim otvorenog parkirališta u planu je i izgradnja garaže sa 11 parkirnih mjesta.

Građevinska parcela na kojoj je planirana izgradnja objekta ima neposredan pristup na javno-prometnu površinu ul. Jurkovo, te ima potrebne instalacije prema važećim standardima i propisima.

Objekt će sadržavati četiri ordinacije obiteljske medicine, dvije dentalne ordinacije, jednu pedijatrijsku ordinaciju, jedan dentalni laboratorij, prostor za patronažne sestre te turističku ambulantu.

Za izvođača radova temeljem provedenog otvorenog postupka javne nabave odabrana je tvrtka GP KRK d.d. s ponudom od 10,5 milijuna kuna s PDV-om.

Planirani početak radova je do kraja tekućeg tjedna, a planirano trajanje izgradnje objekta 12 mjeseci.

 

Skip to content