Novosti


OBAVIJEST: PROVOĐENJE 1. OBVEZATNE ADULTICIDNE DEZINSEKCIJE NA PODRUČJU GRADA NOVOG VINODOLSKOG

Obavještavaju se građani s područja Grada Novog Vinodolskog da će se u noći 27.6.2019/28.6.2019 godine započeti s provođenjem obvezatne adulticidne dezinsekcije ( suzbijanje letećih insekata).

Za provedbu radova koristit će se isključivo pripravci proizvođača koji su registrirani za ovu namjenu te posjeduju rješenja Ministarstva zdravstva i ostale potrebne dozvole za primjenu u Republici Hrvatskoj ( u ovom slučaju radovi će se izvoditi sa preparatom  Cymina Ultra). Svi pripravci će se primjenjivati sukladno uputama proizvođača, pravilnima struke te prema preporukama Programa mjera  obvezatne preventivne dezinfekcije, dezinsekcije, i deratizacije za područje Grada Novi Vinodolski u 2019. godini.  U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta radovi se odgađaju za slijedeći povoljniji termin.

Kako bi se zadane mjere provele uspješno  potrebna  je suradnja svih građana koji  bi se trebali pridržavati sljedećih uputa:

  • Odstraniti svu stajaću vodu iz svojih dvorišta
  • Treba obavijestiti pčelare o provođenju adulticidne dezinsekcije (bilo bi poželjno da pčelari drže svoje pčele zatvorene u košnicama)
  • U terminu adulticidne dezinsekcije savjetuje se pojačan oprez u prometu
  • Za vrijeme zamagljivanja vrata i prozore bi trebalo držati zatvorenima (posebno osobe sa tegobama dišnih organa).
Skip to content