Novosti


Obilježen Dan dobrovoljnih darivatelja krvi u Novom Vinodolskom

Gradsko društvo Crvenog križa Novi Vinodolski, obilježilo je jučer, 26.listopada 2020. godine, Dan dobrovoljnih darivatelja krvi, kao sjećanje na prvu akciju u organizaciji Hrvatskog Crvenog križa, održanu 1953. godine u Željezari Sisak.

Svake godine u znak zahvalnosti humanim i plemenitim ljudima , velikog srca,  organizira se podjela priznanja i zahvalnica.

Zbog pogoršane epidemiološke situacije, ove godine druženje darivatelja-jubilaraca organizirano je samo za darivatelje koji su krv dali 50 i 75 puta. Prijem je održan u restoranu „Admiral“ u Marini Novi. Pozdravnu riječ održali su gradonačelnik Velimir Piškulić i ravnateljica Vesna Đujić, a podjeli se pridružila i predsjednica Tonica Radić.

Uz prigodni poklon, Srebrni znak i zahvalnicu za 75 puta darovanu krv dobili su: Zoran Tikveša, Raoul Paučić, Ljubomir Budić i Igor Pavelić, a za 50 puta darovanu krv Brončani znak i zahvalnicu dobili su: Saša Ćosić, Kristijan Zoričić, Ivica Žeravica, Željko Košuljandić, Robert Rubčić i Anđelko Ježić.

Gradonačelnik je istaknuo da je sigurna krv dobivena dobrovoljnim i besplatnim darivanjem stalna potreba u liječenju i hitnim slučajevima svih vrsta, čestitao je darivateljima na njihovom Danu i zahvalio se Crvenom križu i transfuziji KBC-a Rijeka na uspješnim akcijama, a posebno u ovo vrijeme pandemije, kada su akcije provedene uz sve mjere zaštite.

“Jedna od javnih ovlasti Crvenog križa je organiziranje i provođenje akcija, vođenje evidencije i populariziranje dobrovoljnog darivanja krvi. Godišnje organiziramo četiri akcije i ispunjavamo prikupljanje zadanih količina krvi. U našoj evidenciji je 121 aktivni dobrovoljni darivatelj krvi, a od toga je 31 žena.“ – naglasila je ravnateljica Vesna Đujić.

Pored ovih jubilaraca  u znak zahvalnosti Zahvalnice će na slijedećoj akciji dobiti :

📜 za 40 puta darovanu krv: Goran Ivančić i Dražen Komadina

📜 za 30 puta darovanu krv: Branko Knežević, Dario Obradović i Vladimir Cvitković

📜 za 20 puta darovanu krv: Dražen Šimunović, Angelo Jovanović, Oliver Lončarić, Marin Jovanović, Dino Baričević, Vedran Blažević, Jovica Mraković, Marina Šamanić i Zoran Đuranović
📜 za 10 puta darovanu krv: Bruno Butković, Daniel Čulinović, Ivan Rubčić, Dona-Luise Ugrinović, Dino Zoričić, Neven Rubčić, Ines Kalanj-Cvitković, Anton Bukovac, Dino Rubčić, Asja Gencel, Mario Kevrić, Marino Butorac, Zvonimir Kutija i Marko Milošević,
📜 za 5 puta darovanu krv (zahvalnicu za ostvarenih 5 darivanja dobivaju samo žene zbog drugačije dinamike darivanja od muškaraca): Klara Baričević, Ana i Dragana Malešević.

📜 za 1 puta darovanu krv : Danor Katulić, Rogić Luka, Sanjin Grbac, Sanjin Krišković, Jasna Pavlik, Zorana Butorac, Lucijan Daničić, Mislav Smolčić, Ana Tomljanović, Marino Zoričić, Teo Vevc, Vanda Butorac, Antonio Tomić, Tino Grbac i Jasmina Ranić Mušćo.

Riječi zahvale upućene su i volonterkama koje su prisutne na svim akcijama DDK, a i drugim aktivnostima u ovo vrijeme pandemije virusa COVID 19.

Skip to content