Novosti


Obilježen blagdan Sv. Filipa i Jakova

Na blagdan sv. Filipa i Jakova održana procesija od župnog dvora do crkve sv. Filipa i Jakova. Na tradicionalnom okupljanju bikera Harlex Davidson & open bike okupilo se petstotinjak motora iz Hrvatske i inozemstva. Smotra folklora “More i ravnice” održat će se u subotu, 5. svibnja u 18 sati, a biciklijada 6. svibnja u 10 sati.

Svečano je obilježen blagdan sv. Filipa i Jakova, zaštitnika Novog Vinodolskog. Na sam blagdan, 1. sbibnja održana je tradicionalna procesija od župnog dvora do crkve, u kojoj je održana svečana misa te krizma.

Obilježavanje blagdana započelo je u petak, 27. travnja, dvodnevnim okupljanjem petstotinjak motora i oko 650 bikera u gradskoj luci Harley Davidson & open bike. Bikeri su  u koloni pokazali svoje ljubimce na dva kotača, a među njima bio je i predsjednik Gradskog vijeća Novog Vinodolskog Neven Pavelić, na Yamahi VMAX. Dvosatnom vožnjom na ruti Novi Vinodolski- Klenovica – Krmpote – Novi motoristi su uživali u ljepotama novljanske rivijere i zaleđa. Nakon vožnje u gradskoj luci su održane bikerske igre te vožnja brodom do Klenovice i Zagori. U večernjim satima održan je koncert  grupa “Opća  opasnost” i “Tremolo”. I ove godine, kao i prethodnih petnaestak, bikere je obradovala ogromna mortadela od 3,1 metra i teška 110 kilograma mesne industrije “Gavrilović”. Organizator ovog atraktivnog okupljanja je novljanski bikerski klub Law Riders, a bikeri su došli iz Novog Vinodolskog, Crikvenice, Senja, Rijeke, Gospića, Zagreba, Pule, Zadra, Varaždina, Požege te Slovenije, Italije, BiH, Njemačke i Austrije.

Skip to content