Novosti


Obilježen Svjetski dan djece

Svjetski dan djece obilježava se svake godine 20. studenoga jer je toga dana 1989. godine usvojena Konvencija o pravima djeteta.

Prava djece nemaju rok trajanja. Ona su univerzalan i svevremenska. Djeca su naša budućnost , no njihova budućnost počinje sada. Svaka generacija, prilika je za stvaranje temelja za novi, bolji svijet.

Svjetski dan djece podsjeća nas na važnost brige, zaštite i pružanja ljubavi najmlađima među nama.

Tim povodom  Gradsko društvo Crvenog križa posjetili su učenici 4.b razreda OŠ Ivana Mažuranića sa svojom učiteljicom,  volonterkom Crvenog križa Marinom Jovanović. Učenici su već znali da postoje Dječja prava i koja su, ali danas su odlučili saznati malo više o toj temi. Na radionici su dobili puno novih informacija, aktivno su sudjelovali u radu i izradom radova na temu njihovih prava, a na kraju su prigodno proslavili svoj dan časteći se pripremljenim poslasticama.

“Djeca danas odrastaju u  izazovnim vremenima i zadaća je cjelokupne zajednice pomoći im u snalaženju s neprestanim promjenama kako bi mogli izrasti u odgovorne i vrijedne ljude” – kazala je Zrinka Jovanović ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Novi Vinodolski.

Skip to content