Novosti


OD 29. LIPNJA DO 1. SRPNJA U NOVOM VINODOLSKOM ODRŽAT ĆE SE PRVI “RETRO MUSIC FESTIVAL”

Festival se održava u sklopu projekta Novi Music City 2012. Tri dana za “fifties retro frikove” bit će ispunjeno nastupima međunarodne postave DJ-a, uz nastupe domaćih i svjetskih glazbenika, a svi gradski prostori bit će im na raspolaganju. Glavni program održat će se na središnjem gradskom trgu.

Retro Music Festival realizira se u sklopu projekta Novi Music City 2012. uz potporu Grada Novog Vinodolskog, Centra za kulturu i Turističke zajednice Grada Novog Vinodolskog. Povijesni prostori Frankopanskog trga i ostalih gradskih trgova, bit će ispunjeni u tri festivalska dana duhom rock n rolla pedesetih godina prošlog stoljeća. Headlineri festivala su Mojo Stuff (Hrvatska), Bad Bones (Hrvatska) i Uroš Perič Perry (Slovenija), koji nastupaju 29. lipnja, Cat Paws (Hrvatska), D Elvis (Hrvatska), Greaseballs (Hrvatska) nastupaju u subotu, 30. lipnja, a u nedjelju, 1. srpnja nastupaju fantastični The Blasters (USA), Sapiens (Hrvatska) i Mississippi Queen (Hrvatska). Osim svirke na fesivalu će se predstaviti svojom revijom “Ech Of The 50s” dizajnerica Vanja Rubčić.

Program 1. Retro Music Festivala predstavio je na konferenciji za novinare, održanoj u Vinogradima Pavlomir, Karlo Starčević, direktor Festivala. Mario Butorac, diirektor novljanskog Centra za kulturu, kazao je kako Novi Vinodolski želi postiti grad glazbe i da je otvoren za ovakve sjajne ideje. – I ovog ljeta organiziramo velik broj koncerata raznih glazbenih žanrova, a stari rock n roll je od ove godine svoje mjesto dobio u Novom – istaknuo je Butorac. I direktor Vinarije Pavlomir, Miroslav Palinkaš, nakon što je predstavio vina iz Pavlomira, s posebnim naglaskom na vrhunski chardonnay, pozdravio je ideju Retro Music Festivala koji će, rekao je, uz ostale kulturne manifestacije, na najbolji način promovirati Grad Novi Vinodolski i sve ono što on može ponuditi svojim posjetiteljima. Nakon pressice u Gradskoj galeriji Turnac otvorena je izložba Porin Photo Frame 2012. poznate novinarke i fotografkinje Anastazije Vržina.

Skip to content