Novosti


Odobreno 1,3 milijuna eura za financiranje vlastitog udjela u povijesnom projektu

Ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije Šime Erlić uručio je prošloga tjedna  direktoru poduzeća VIO Žrnovnica Crikvenica Vinodol Igoru Uremoviću Ugovor o sufinanciranju provedbe europskog projekta „Sustav odvodnje otpadnih voda: Aglomeracije Novi Vinodolski, Crikvenica, Selce“ vrijedan čak 1,3 milijuna eura.

Sufinanciranje je odobreno u okviru  Javnog poziva za sufinanciranje provedbe EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini u 2023. godini. Ovaj Poziv ministarstvo raspisuje u svrhu sufinanciranja provedbe EU projekata na regionalnog i lokalnoj razini korisnicima  koji imaju sklopljen Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za provedbu EU projekata u sklopu programskog razdoblja 2014.-2020., Švicarsko-hrvatskog  programa suradnje te Financijskih mehanizama EGP-a i Kraljevine Norveške u razdoblju 2014. – 2021. Udio sredstava određuje se u visini do 50% od vlastitog učešća u prihvatljivim troškovima, ali do maksimalno 1,3 milijuna eura što je VIO Žrnovnica Crikvenica Vinodol i ostvario.

“Ostvareno sufinanciranje vlastitog udjela u maksimalnom iznosu propisanom Javnim pozivom od višestruke je koristi za nas i naše sugrađane. Ovime ćemo osigurati likvidnost projekta te doprinijeti stabilnosti cijene usluge. Radovi na mreži bliže se kraju, stoga molimo sugrađane za još malo strpljenja i razumijevanja. Cilj ovog projekta je dugoročan i za dobrobit je generacija koje dolaze poslije nas. Podsjećam projekt se provodi u svrhu poboljšanja sustava odvodnje, vodoopskrbe ali i pročišćavanja otpadnih voda u cilju zaštite vodnih resursa te očuvanja mora, a ujedno i poboljšanja kvalitete turizma.”  – istaknuo je direktor Igor Uremović.

 

Skip to content