Novosti


Odobreno milijun i pol kuna za sanaciju „Bribirske rive“ u Novom Vinodolskom

Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture potpisalo je u ponedjeljak ugovore u Novom Vinodolskom i Senju kojima će se uložiti ukupno tri i pol milijuna kuna u obnovu lučke infrastrukture.

U Novom Vinodolskom uložit će se milijun i pol kuna u sanaciju Bribirske rive na ulazu u Ričinu. Radi se o potezu od mosta preko Ričine do novog lukobrana Marine, a koji već dugi niz godina služi kao privezište plovila brojnih Novljana.

Zahtjev za sanacijom rive, tj. privezišta pokrenuli su Grad Novi Vinodolski i Županijska lučka uprava. Sanacija je nužna iz razloga dotrajalosti rive i ostatka privezišta. S godinama je došlo do znatnih oštećenja, uslijed kojih prijeti opasnost za korisnike vezova, ali i prolaznike, od mogućeg obrušavanja. Dodatan razlog za sanacijom svakako je i činjenica da je postojeći izgled Bribirske rive neprimjeren novoizgrađenoj marini u susjedstvu.

Naime, Bribirskom rivom i ostatkom privezišta upravlja Županijska lučka uprava, koja je u nedostatku vlastitih sredstava, podnijela zahtjev za financiranje sanacije Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture. Ministarstvo je zahtjev ocijenilo pozitivnim, te se je potpisao ugovor između Ministarstva mora, prometa i infrastrukture te Županijske lučke uprave Novi Vinodolski, vrijedan milijun i pol kuna, kojim će se obnoviti jedan od simbola grada Novog Vinodolskog, te modernizirati privezište za plovila brojnih stanovnika grada Novog Vinodolskog.

Potpisivanju ugovora jučer u Novom Vinodolskom prisustvovali su ministar Oleg Butković, pomoćnik ministra Anđelko Petrinić, gradonačelnik Velimir Piškulić, ravnatelj Županijske lučke uprave Novi Vinodolski Velimir Antić te predsjednik upravnog vijeća ŽLU Novi Vinodolski Saša Đujić, a koji su istaknuli veliko zadovoljstvo brojnim projektima na području grada Novog Vinodolskog.

Skip to content