Novosti


Odobreno sufinanciranje vlastitog udjela u projektu Izgradnje i opremanje reciklažnog dvorišta

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije odobrilo je Gradu Novom Vinodolskom sufinanciranje vlastitog udjela u EU projektu ‘Izgradnja i opremanje reciklažnog dvorišta – Novi Vinodolski’ u iznosu od 86.477 eura.
Sredstva su odobrena u okviru Javnog poziva za sufinanciranje provedbe EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini u 2023. godini. Ovaj Poziv ministarstvo raspisuje u svrhu sufinanciranja provedbe EU projekata na regionalnog i lokalnoj razini korisnicima koji imaju sklopljen Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za provedbu EU projekata u sklopu programskog razdoblja 2014.-2020., Švicarsko-hrvatskog programa suradnje te Financijskih mehanizama EGP-a i Kraljevine Norveške u razdoblju 2014. – 2021. Udio sredstava određuje se u visini do 50% od vlastitog učešća u prihvatljivim troškovima.
Radi se o sufinanciranju projekta koji se provodi temeljem Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020., a koji za cilj ima povećanje stope odvojeno prikupljenog komunalnog otpada i smanjenje količine miješanog otpada koji se odlaže na odlagalište ili nepropisno odbacuje u okoliš.
Više o EU projektu izgradnje i opremanja reciklažnog dvorišta u Novom Vinodolskom možete pročitati na poveznici: https://novi-vinodolski.hr/izgradnja-i-opremanje…/

 

Skip to content