Novosti


ODRŽAN 12. MEMORIJAL “JASMIN FILIPOVIĆ”

REKORDOM ŽUPANIJE DOMAĆA MUŠKA A-EKIPA PRVI PUTA POBJEDNIK MEMORIJALA

 

U organizaciji DVD-a San Marino – Novi Vinodolski održano je dvanaesto memorijalno natjecanje u znak sjećanja na istaknutog člana vatrogasne organizacije i jednog od najaktivnijih mladih novljanskih vatrogasaca Jasmina Filipovića koji nas je prerano napustio prije 12 godina.

  vatra1

Na Memorijalu se okupilo 17 ekipa iz 5 županija koje su prikazale izuzetnu spremnost i ostvarile odlične rezultate. U ženskoj kategoriji drugu godinu zaredom najbolja je bila  ekipa DVD-a Kaštel Gomilice ispred ekipa DVD-a Bribir i DVD-a San Marino – Novi Vinodolski. U Muškoj kategoriji, natjecateljska neizvjesnost do samog kraja – 12 godina je trebalo domaćinima da osvoje najdraži memorijal. Bila je to noć kad je seniorska muška ekipa domaćina jednostavno dala sve od sebe. Za osvajanje prvog mjesta bilo je potrebno nadmašiti sebe, i uspjeli su. Ostvarili su natjecateljski rekord ikad zabilježen od ekipa Primorsko goranske županije (34,4) i time za 8 desetinki pretekli drugoplasiranu ekipu DVD Oštarije. Treće mjesto pripalo je DVD-u Kraljevica.

 VATRA6  vatra3

Kao i svake godine pokrovitelj memorijala bio je Grad Novi Vinodolski, a veliku pomoć u organizaciji su i ove godine dali Vulkan – Nova Rijeka sa vlasnikom Rajkom Vukelićem i Županijska vatrogasna zajednica. Zahvalnice, priznanja, pehare i medalje najboljima su uručili predsjednik i zapovjednik DVD-a San Marino – Novi Vinodolski Marko Mataija i Dino Baričević, Zapovjednik VZ PGŽ Mladen Šćulac, Rajko Vukelić, i Gradonačelnik Novog Vinodolskog Velimir Piškulić. Ispred organizatora, Grada Novi Vinodolski i obitelji Filipović riječi zahvale uputio je tajnik DVD San Marino – Novi Vinodolski Velibor Topolovec i pozvao sve prisutne da se okupe i na 13. memorijalu uz vjeru da će vrijeme dogodine biti malo naklonjenije organizatoru i natjecateljima te da se memorijal neće morati odgađati poput ove godine. 

Skip to content