Novosti


ODRŽAN 8. MEMORIJAL JASMINA FILIPOVIĆA

U Novom Vinodolskom održan je 8. Memorijal Jasmina Filipovića u organizaciji DVD-a San Marino, uz pokroviteljstvo Grada Novog Vinodolskog te uz potporu generalnog sponzora Vulkan – Nova Rijeka. Na memorijalu je sudjelovalo četrdeset ekipa iz sedam županija. ako je osnovni cilj memorijala okupljanje i druženje povodom obilježavanja godišnjice prerane smrti uzornog člana vatrogasne zajednice, ekipe su pokazale spremnost i postigle dobre rezultate.

 mjf1

Prvo mjesto u ženskoj konkurenciji ostvarila je drugu godinu zaredom   ekipa DVD-a Zaprešić ispred DVD-a Buševac i DVD-a Bribir.  U elitnoj muškoj kategoriji uvjerljivo je pobijedila ekipa DVD-a Zagradci, ujedno i najstarija ekipa na memorijalu.

Najžešća borba vođena je za drugo mjesto u kojoj su se četiri ekipe plasirale u 7 desetinki. Drugoplasirana je ekipa JVP Grada Rije ispred DVD-a Čazma, dok su s po dvije desetinke zaostale ekipe DVD – a Veliki Lipovac i DVD-a San  Marino Novi Vinodolski. Želimir Butorac, predsjednik DVD-a San Marino, nakon završetka  natjecanja uručio je zahvalnice svim ekipama, sucima i sponzorima. Medalje i pehare najboljima uručili su gradonačelnik Novog Vinodolskog Oleg Butković, Ivica Filipović, otac pokojnog Jasmina Filipovića, ujedno i počasni predsjednik Organizacijskog odbora memorijala te Rajko Vukelić, predstavnik sponzora Vulkan – Nova Rijeka, dok je Velibor Topolovec, tajnik DVD-a San Marino pozdravio nazočne u ime vatrogasaca Primorsko – goranske županije i Grada Novog Vinodolskog te zahvalio na dolasku i pozvao ih na 9. Memorijal Jasmina Filipovića 2013. godine.

Službeni dio završio je tradicionalnim vatrometom u čast pobjednika, a druženje uz bribirske tamburaše  je potrajalo do ranih jutarnjih sati.

Skip to content