Novosti


ODRŽAN PRVI KOLEGIJ GRADONAČELNIKA OLEGA BUTKOVIĆA U NOVOM MANDATU

Gradonačelnik Oleg Butković je na prvom kolegiju u svom trećem mandatu izvijestio da su na ročištu u Trgovačkom sudu prodani objekti iz sastava Hotela Novi d.d., nad kojim je Grad Novi Vinodolski otvorio stečajni postupak prije tri godine.  Činjenica je da ti objekti zbog svog zapuštenog izgleda nagrđuju grad. Riječ je o nekadašnjim derutnim hotelima San Marino i Slavuj, hotelu Lišanj, koji sada ima dvije zvjezdice. Turističko naselje Povile još nije prodano jer se rješavaju neka imovinska pitanja. Ranije je prodan nekadašnji ruševni hotel Klek. Time će stečaj Hotela Novi d.d. biti završen.

 

Budući da je Grad Novi Vinodolski donio urbanistički plan uređenja zone u uz more, prema kojem se na tim lokacijama mogu graditi samo turistički sadržaji, a u toj zoni su i ti hoteli, gradonačelnik je rekao kako je investitorima dana mogućnost da od njih stvore nove i kvalitetne hotelske i turističke sadržaje, koji će upotpuniti turističku ponudu Novog Vinodolskog te da se nada da u Novi neće više dolaziti oni koji su upropaštavali firme i zatim odlazili. Butković je izrazio uvjerenje da će promjenom vlasnika ruševnih hotela krenuti razvoj Novog Vinodolskog. – Mi smo svoj dio posla učinili,  a sada su na redu investitori, vlasnici hotela – dodao je. Od te prodaje Grad će prihodovati  oko dva milijuna poreza na promet nekretninama.

ob zamjena

Vrijednost prodanih objekata je još uvijek nepoznata, no procjenjuje se da je oko 60 milijuna kuna.

Gradonačelnik Butković najavio je da je u tijeku izrada nove sistematizacije i ustroja Gradske uprave, s naglaskom na poslove vezane uz europske fondove. Grad Novi Vinodolski, uz PC Vinodol,  je sačinio bazu od 46 projekata za financiranje iz europskih sredstava, između će se odabrati četiri, pet koji će biti u prioritetu i za koje se brzo može dobiti građevinska  dozvola. Među prioritete je svrstao vodifikaciju Breza, infrastrukturu u poduzetničkoj zoni te turističke projekte.

Najavio je i promjene članova u nadzornim odborima komunalnih poduzeća te smanjenje njihovih naknada.

Oleg Butković izrazio je nezadovoljstvo izvođenjem radova na Jadranskoj magistrali od Novog do Kozice, koji i dalje traju, a iznajmljivači koji imaju svoje kuće i apartmane u toj zoni ogorčeni su i bune se zbog prašine i buke, kao i nepostojanja pješačkih prijelaza te traže od Grada da intervenira.

hotel lisanj1

– Grad je u dva navrata reagirao, pisano je nadležnom ministarstvu i Hrvatskim cestama. Imamo razumijevanja za investitora, ali i investitor mora imati razumijevanja da se ljudi ovog kraja bave iznajmljivanje tijekom tri ljetna mjeseca i moglo se prekinuti radove za vrijeme trajanja turističke sezone – kazao je gradonačelnik. Direktor turističkog ureda TZ Grada Novog Vinodolskog Vladimir Butković kazao je kako iznajmljivači obavještavaju TZ da im zbog toga gosti otkazuju te se založio da se za sljedeću sezonu svi građevinski radovi obustave do 15. lipnja.

Najavljeno je i odvajanje sustava kanalizacije iz sastava KTD Ivanja te po zakonskim odredbama pripajanje KTD Vodovodu Žrnovnica. O tome će se razgovarati i donijeti odluke do 5. kolovoza. U izradi je DPU Novog groblja, budući da je stanje na Gradskom groblju zbog nedostatka ukupnih mjesta – alarmantno.

Na Kolegiju je još bilo riječi o nepoštivanju pojedinaca u razvrstavanju otpada, što će uskoro, nakon usvajanja zakona, biti obveza za sve. Ima pojedinaca koji otpad ostavljaju na različitim mjestima po gradu te će ubuduće komunalni redari kažnjavati sve one koji na takav način odlažu otpad, što daje ružan dojam gostima i ostalim posjetiteljima, ali i domaćim stanovnicima, koji se pridržavaju pravila.

Skip to content