Novosti


Održan prvi ovogodišnji tečaj JUNIOR- spasilac

Gradsko društvo Crvenog križa Novi  Vinodolski prvi ovogodišnji tečaj Junior-spasilac za učenike sedmih i osmih razreda osnovnih škola organizirao je u Hotelu Lišanj i prostoru društva. Tečaj se provodi u okviru projekta Sigurnost na vodi Službe spašavanja života na vodi i ekološke zaštite priobalja Hrvatskog Crvenog križa.

Na tečaju je sudjelovalo  devet učenika iz osnovne škole Ivan Mažuranić iz Novog Vinodolskog i Jurja Klovića iz Triblja. Tijekom trodnevnog seminara svladali vještine u vodi (plivanje, ronjenje, samo spašavanje, skokove, tegljenje utopljenika i tehnike spašavanja sa i bez opreme), vještine izvan vode (vezanje uzlova, komunikacija s radiostanicama, ručnim signalima i međunarodnom abecedom) i osnove pružanja prve pomoći. Tečaj su provodili educirani  edukatori,  koordinator Spasilačke službe iz županijskog Crvenog križa Ivan Uravić te volonterka Marina  Jovanović.

Diplomu i majicu Junior spasilac zaslužili su slijedeći učenici: Isabella Tomljanović, Tamara Tonković Mauro Komadina, Matko Dugonjić Sandro Butković iz OŠ Ivan Mažuranić, učenici Paula Miklić, Dora Švast, Nino Jovanović i Fran Citković iz OŠ Jurja Klovića.

Najbolji sudionici tečaja steći će pravo sudjelovanja na kampu Junior-spasilac, u organizaciji Društva Crvenog križa PGŽ.

Bio je to tjedan zabave, učenja, plivanja kroz koji su djeca upoznata s rizicima na kupalištima, načinima kako spasiti prvo sebe i kako pomoći drugima, ako se zateknu u opasnoj situaciji.

Skip to content