Novosti


ODRŽAN TEČAJ ZA OSPOSOBLJAVANJE JUNIORA SPASILACA

U okviru projekta “Sigurnost na vodi“ Spasilačka služba Hrvatskog Crvenog križa i Gradsko društvo Crvenog križa Novi Vinodolski održali su 20. studenog 2019. godine  tečaj za osposobljavanje juniora spasilaca u Hotelu „Lišanj“ u Novom Vinodolskom.

Tečaj su proveli instruktori Spasilačke službe Hrvatskog Crvenog križa Ivan Uravić i volonterka Društava Crvenog križa PGŽ Maja Gretić.

U tijeku trodnevnog seminara polaznici su savladali vještine u vodi, plivanje, ronjenje, samo spašavanje, tehnike spašavanja sa i bez opreme, vještine izvan vode komunikacija s radiostanicama, ručnim signalima i međunarodnom abecedom, osnove pružanja prve pomoći, postupke održavanja života, postavljanje u bočni položaj, poziv u pomoć, pružanje prve pomoći kod rana i lomova, naučili su koja je uloga spasilačke službe i upoznali se sa radom Crvenog križa.

„Na tečaju je sudjelovalo četrnaest učenika OŠ iz Novog Vinodolskog i Triblja. Svi sudionici, uspješno su položili ispit na ovom tečaju i dobili diplomu „Junior spasilac“. – navela je ravnateljica GDCK Novi Vinodolski Vesna Đujić.

 

Skip to content