Novosti


ODRŽAN TEČAJ ZA OSPOSOBLJAVANJE JUNIORA SPASILACA

spas. na vodi1

U okviru projekta „Sigurnost na vodi“ Gradsko društvo Crvenog križa Novi Vinodolski u suradnji sa Društvom Crvenog križa PGŽ-e i uz potporu HCK održalo je i drugi tečaj za osposobljavanje juniora-spasilaca u Hotelu Lišanj od 28 do 30.travnja 2015. godine.

Nakon trodnevnog tečaja i uspješno položenog ispita učenice i učenici sedmog razreda OŠ Ivana Mažuranića Novi Vinodolski Dajana Frković, Bruno Butorac, Viktor Jovanović, Stella Ivančić, Leo Žvanović, Ronaldo Krha, Lucija Gojak, Frane Kružičević, Rino Tomić i Lucija Svetić savladali su sljedeće vještine: vještine u vodi – plivanje, ronjenje, samospašavanje, skokovi, tegljenje utopljenika i tehnike spašavanja sa i bez opreme, vještine izvan vode – čvorovi, komunikacija s radiostanicama, ručnim signalima i međunarodnom abecedom, osnove pružanja prve pomoći – postupci održavanja života, postavljanje u bočni položaj, poziv u pomoć, pružanje prve pomoći kod rana i lomova.  To je prvi korak koji im omogućuje da jednog dana postanu spasioci na plažama  Novog Vinodolskog ili bilo kojem mjestu u Republici Hrvatskoj – navela je Višnja Peričić, ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Novi Vinodolski.

 Tečaj su proveli instruktor Spasilačke službe Hrvatskog Crvenog križa, Nikola Mrđen i dr. Ana Cvečić iz Društva Crvenog križa PGŽ-a.

 

Skip to content