Novosti


ODRŽANA BOŽIĆNA AKCIJA DOBROVOLJNOG DARIVANJA KRVI

Ponedjeljak, 23. prosinca – predblagdansko vrijeme, prohladan, ali konačno sunčan dan, bakalar, djeca i osmjesi…tako bi se opisao Dan dobrovoljnog darivanja krvi u Gradskom društvu Crvenog križa Novi Vinodolski. Akcija je provedena u suradnji sa Transfuzijskim centrom KBC Rijeka.

Sasvim drukčija, a opet ista akcija. Zašto? Ovaj puta volonteri su odlučili darovati svoje darivatelje. Kako?  Uz veselo HO-HO-HO i omiljenog  djedicu, poklone, slasne zalogajčiće tune i bakalara..

Ovoj hvale vrijednoj akciji pristupila su 74 darivatelja, tri su odbijena iz zdravstvenih razloga, tako da je prikupljena 71 doza krvi. Za istaknuti su sljedeći jubilarci:  Stošić Dubravko koji je krv dao 111 puta, Mataija Marinko 91 puta, Šamanić Gordan 86 puta, Tikveša Zoran 79 puta, Rogić Viktor 67 puta, Pavlić Vedran 66 puta, Šmit Zoran 65 puta, Smojver Ante 64 puta i Rubčić Goran 61 puta. U veliku obitelj DDK priključili su se prvi puta dajući krv, Melita Stipeč, Stela Ivančić i Viktor Jovanović.

„Činiti dobro najbolje je što možemo dati od sebe, osobito u ovo predblagdansko vrijeme“. – istaknula je ravnateljica Vesna Đujić.

Skip to content