Novosti


ODRŽANA OSNIVAČKA SKUPŠTINA LAG-A VINODOL

ledenice1Na osnivačkoj skupštini Lokalne akcijske grupe – LAG-a Vinodol, što je održana u Bribiru, za predsjednika je upravnog odbora izabran je mr. sc. Ivica Jerčinović, a za dopredsjednika Igor Uremović. Osnivači LAG-a su gradovi Novi Vinodolski, Crikvenica i Vinodolska općina te još tridesetak zainteresiranih osnivača, među kojima su turističke zajednice, turistički djelatnici, poduzetnici vezani uz turizam, obrtnici… Cilj osnivanja LAG-a jest razvoj ruralnih područja i ruralnog turizma, s mogućnošću korištenja sredstava iz europskih fondova. Najveći interes iskazan je za projekte vezane uz ruralni turizam i obnovljive izvore energije.

breze1

 

Grad Novi Vinodolski i Vinodolska općina imaju velika ruralna područja u zaleđu, koja se već razvijaju i turistički, a Grad Crikvenica, koji nema tako veliko zaleđe, također  želi razvijati svoja turistička ruralna područja, koja gravitiraju prema Vinodolskoj dolini, ali i razvijati sa susjednim samoupravama velike zajedničke projekte.

Cilj LAG-a je ući među trideset hrvatskih LAG-ova ( u Hrvatskoj ih 34) koji će se u 2013. godini moći kandidirati za europska sredstva, a već 2014. i dobiti ih za projekte na području triju lokalnih jedinica.

 

Tijekom sljedećih mjeseci, do kraja godine, potrebno je izraditi strategiju lokalnog razvoja Vinodola. -Članstvom u LAG-u zainteresirani članovi za europske fondove imat će bolju startnu poziciju – rekao je predsjednik UO LAG-a Jerčinović.

 

 

LAG Vinodol najbolji je put da se organiziraju ljudi s vizijom. Cilj je rasteretiti proračune i dobiti sredstva iz EU proračuna, koji će puniti i Hrvatska – rekao je zamjenik predsjednika UO LAG-a Igor Uremović. Nakon ulaska Hrvatske u Europsku uniju iz Europskog  fonda za poljoprivredu  i ruralni razvoj  Hrvatskoj će biti na raspolaganju više od tristo milijuna eura bespovratnih sredstava godišnje.

U Upravni odbor LAG-a Vinodol izabrani su: Ivica Crnić, Jasminka Citković, Maša Piškulić, Ida Vidas, Tatjana Plašć, Dean Barac, Luka Stojčić, Zorica Kružić i Iris Bruketa. LAG može činiti 60 osnivača te svi koji nisu bili nazočni osnivačkoj skupštini, pozvani su da do kraja tjedna pristupe LAG-u.

Skip to content