Novosti


ODRŽANA PLAVO – ZELENA KOORDINACIJA PRIJATELJSTVA DOBROVOLJNIH VATROGASNIH DRUŠTAVA

pl.zel.koo2

U Gradskoj vijećnici Novi Vinodolski održan je 3. svibnja 2015. godine  proljetni susret predstavnika plavo-zelene koordinacije prijateljstva   Dobrovoljnih vatrogasnih društava: Vodice, Kutjevo, Velika, Slatina, Lobor, San Marino – Novi Vinodolski i Vatrogasne zajednice Grada Bakra. Sjednicu je vodio tajnik DVD-a San Marino – Novi Vinodolski Velibor Topolovec, koji je prisutne podsjetio da se nalaze na mjestu gdje je upravo prije 18 godina potpisana Povelja o prijateljstvu i suradnji između šest društava i jedne vatrogasne zajednice.  Godine 1997. na potpisivanju su uz potpisnike prisustvovali i inicijatori koordinacije: Franjo Gregorić, Ante Milković i Velibor Topolovec. 

pl zel.koo1

 Pozdravljajući sve prisutne Topolovec je zaželio uspješan rad sjednice i poželio im ugodan boravak u Novom Vinodolskom. Istaknuo je zadovoljstvo da sjednici prisustvuje jedan od potpisnika povelje, tadašnji predsjednik DVD-a Kutjevo Stjepan Pavliček, a pozdravio je i stalnog suradnika koordinacije Željka Petrovića, – predsjednika VZ požeško – slavonske županije, kao i Županijskog zapovjednika VZ PGŽ Mladena Šćulca.

 

pl.zel.koor3 

U prvom djelu sjednice po ustaljenom običaju predstavnici društava i zajednice izvijestili su prisutne o aktivnostima od posljednjeg susreta u Slatini do ove sjednice. Čule su se raznolikosti kojima se vatrogasci susreću u svojim sredinama unutrašnje Hrvatske, ali i priobalnog dijela.

Nameće se zaključak da je iza vatrogasaca godina u kojoj su se više bavili tehničkim intervencijama nego vatrom, a posebno poplavama koje su obilježile 2014. godinu. Data je i informacija o međusobnom posjećivanju članica koordinacije.

pl.zel.koo4

 U drugom dijelu u kojem se odrađuje stručna tema koja je obilježila područje domaćina u proteklom periodu, prisutni su se vratili dvije godine unatrag i još jednom analizirali veliki požar koji je zahvatio  crikveničko – vinodolsko područje u ljetu 2012. godine. Stručni dio je pripremio i prezentirao županijski vatrogasni zapovjednik Mladen Šćulac. Zanimanje prisutnih i uključivanje u raspravu pokazalo je ispravnost određivanja teme, na kojoj će se učiti još mnoge generacije vatrogasaca. U završnom dijelu sjednice sudionici su usuglasili jesenski termin sportskog susreta koji bi se trebao održati 17. i 18. listopada u Novom Vinodolskom. Prigodne poklone gostima su  predali predsjednik i zapovjednik DVD San Marino – Novi Vinodolski Marko Mataija i Dino Baričević, a susret je završio zajedničkim ručkom.

 

 

Skip to content