Novosti


Održana posljednja sjednica Gradskog vijeća u ovom sazivu


U srijedu, 19. travnja, u 11 sati, održana je posljednja, 34. po redu sjednica Gradskog vijeća Grada Novog Vinodolskog.

Posljednjoj sjednici nazočilo je ukupno 8 vijećnika, od čega sedmero HDZ-ovih i jedan nezavisan vijećnik. Sjednicu su propustili vijećnici oporbenog SDP-a i jedan vijećnik HDZ-a. Uz vijećnike sjednici su nazočili: Velimir Piškulić, zamjenik gradonačelnika koji obnaša dužnost gradonačelnika, predstavnici Gradske uprave Grada Novog Vinodolskog – Vesna Mrzljak, viša savjetnica za urbanizam i razvoj, Domagoj Kalanj,pročelnik Upravnog odjela za komunalni sustav i prostorno planiranje, Zoran Tomić, pročelnik Upravnog odjela za financije i javnu nabavu, Tomislav Cvitković, voditelj odsjeka za društvene djelatosti, te direktori komunalnih društava i Turističke zajednice Igor Uremović, Alen Bruketa i Vladimir Butković.

Prva na dnevnom redu našla se Analiza turističke sezone 2016. godine, podnesena od Vladimira Butkovića, direktora Turističke zajednice Grada Novog Vinodolskog, a koju su vijećnici jednoglasno prihvatili. Nakon toga, vijećnici su, također jednoglasno, prihvatili Izvješće o radu gradonačelnika za razdoblje druge polovice 2016. godine. Pročelnik Upravnog odjela za financije i javnu nabavu dao je obrazloženje za prijedlog Godišnjeg izvještaja o izvršenju Proračuna Grada Novog Vinodolskog za 2016. godinu, kojeg su vijećnici jednoglasno usvojili.

 

VIJEĆNIČKA PITANJA

Neven Pavelić, predsjednik vijeća, pokrenuo je pitanje o problemu predviđenih komunalnih vezova u novoizgrađenim marinama, tj. na koliko vezova može računati domicilno stanovništvo.

– Žao mi je da nema vijećnika Saše Đujića, koji je ujedno i predsjednik upravnog vijeća Lučke uprave Novi Vinodolski, jer vjerujem da bi on mogao dati objašnjenja o tome. Predlažem da se uputi dopis Lučkoj upravi, kako bismo imali točan odgovor, te mogli pojasniti građanima Novog Vinodolskog problematiku komunalnih vezova u dvjema marinama – naveo je Neven Pavelić.

Marinko Buljat, vijećnik HDZ-a, podsjetio je, kako su prilikom izrade dokumentacije, investitori marine u uvali Muroskva bili oslobođeni plaćanja komunalne naknade, a sve u cilju uspješnije buduće suradnje, te u skladu s tim se nada da će domicilno stanovništvo moći računati na dio vezova.

Gradonačelnik Velimir Piškulić naveo je da bi marina u luci trebala biti dovršena do početka srpnja, te da će se u njoj domicilno stanovništvo moći računati na 10 % od ukupnog broja vezova.

Problematiku komunalnih vezova u uvali Muroskva pokušala je raščistiti Vesna Mrzljak, viša savjetnica za urbanizam i razvoj.

– Što se tiče luke u Muroskvoj, stalno se govori da je to marina, što je netočno. To je luka otvorena za javni promet lokalnog značaja, koja ima kroz Urbanistički plan uređenja određeno da najviše 90 % vezova može biti za nautičare. Po urbanističkom planu uređenja, najmanje 10 % mora biti predviđeno za komunalne vezove za domaće stanovništvo. Urbanističkim planom predviđeno je bilo najviše 180 vezova, od čega bi po tome 18 trebalo biti komunalnih vezova. Ukoliko se provedenim natječajem zaključio takav ugovor, koji daje 100 % nautičkih vezova, tada je isti u koliziji  s Urbanističkim planom uređenja – navela je Vesna Mrzljak.

Gradonačelnik Piškulić obvezao se, temeljem postavljenih vijećničkih pitanja, poslati dopis Lučkoj upravi, kako bi se dobio odgovor o raspolaganju i količini vezova, kao i terminima dovršetka radova u marinama, tj. lukama na području Grada Novog Vinodolskog.

Također, naveo je kako je Grad zajedno s Lučkom kapetanijom poslao obavijest svim vlasnicima brodica na obali Petra Krešimira IV., da do 15. svibnja moraju maknuti svoja plovila, bove i sidra s tog područja, zbog postavljanja „psihološke barijere“ za kupače, koja će doći na 50 metara od obale, u cijeloj dužini Obale Petra Krešimira IV. (od Bribirske rive pa do Zagori).

Skip to content